Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2011 17:16

Аби бути хорошим актором, треба займатися сексом — Олександр Баширов

Аби бути хорошим актором, треба займатися сексом — Олександр Баширов

25 жовтня у столичному культурно-освітньому центрі "Майстер-клас" відбулася зустріч російського актора Олександра Баширова з молодими кінорежисерами. До столиці росіянин приїхав на кінофестиваль "Молодість", аби представити фільм Олега Флянгольца "Байдужість". У ньому він і Федір Бондарчук виконали головні ролі. Стрічка бере участь у конкурсі фестивалю.

"До ВДІКу вступав 4 рази, - каже актор. - Вдалося це зробити у 28 років. Прийшов під двері приймальної комісії. Дивлюся — моє ім'я останнє у списку. Доводиться довго чекати. Пішов у баню. Парився там, пив пиво. Під вечір прихожу на екзамен. Приймальна комісія сидить бліда, замучена. А тут я - рожевощокий, оптимістичний після бані, здоровий сибіряк. Почав читати поему "Василь Тьоркін" Твардовського. Комісія упала. На моєму курсі навчалися Федір Бондарчук, Рената Літвінова та інші люди, які зараз визначають увесь російський кінематограф".

Баширов також сам знімає кіно. 1999 року з'явився його документальний фільм "Белград, Белград" про громадянську війну у Югославії.

"Особистість відрізняється від звичайного обивателя тим, що рефлексує на соціальні події. Якось сиджу у Хельсінкі, бухаю з одним фінським ідіотом. Тут по телевізору дивлюся, як бомблять Югославію. Кажу йому "Дай грошей! На це не можна дивитися. Це хамство неможливо терпіти. Я мушу зняти про це кіно". Той дав мені $3 тисячі. І я одразу поїхав у Югославію на зйомки", - розповів актор.

На майстер-класі Олександр Баширов давав поради акторам-початківцям.

"Щоб бути хорошим актором, варто багато займатися сексом. Треба любити і, щоб тебе любили. Сексуальне світло і привабливість — основне, що притягує глядача до екрану", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Аби бути хорошим актором, треба займатися сексом — Олександр Баширов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі