вівторок, 05 червня 2018 13:21

80-річний маестро показав, що таке джаз
29

Концерт "Мирослав Скорик у стилі JAZZ
Фото: Фото надане прес-службою
Концерт "Мирослав Скорик у стилі JAZZ
Концерт "Мирослав Скорик у стилі JAZZ
Концерт "Мирослав Скорик у стилі JAZZ
Концерт "Мирослав Скорик у стилі JAZZ

У київській філармонії відбувся концерт "Мирослав Скорик у стилі JAZZ", присвячений 80-річчю українського композитора Мирослава Скорика.

Прозвучали твори, у яких класичні традиції поєднані з джазовими ритмами й індивідуальними прийомами композитора.

Окрім класичних творів прозвучали джазові парафрази творів Бетховена – "Місячна соната", "Апасіоната", "До Елізи", джазові п'єси "В народному стилі", "Нав'язливий мотив", "Приємна прогулянка".

Під час концерту грали львівські піаністи Мирослав Драган і Оксана Рапіта, віолончеліст Олександр Пірієв у супроводі Національного камерного ансамблю "Київські Солісти". Диригував Мирослав Скорик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бахну за старину Баха: як святкували День народження композитора на харківському фестивалі

"Сьогодні співіснують дуже різні види джазу - як імпровізаційний, так і зафіксований в нотах. Тому я імпровізую і пишу джазові твори, щоби музику зрозуміли різні люди", - каже маестро Скорик.

Під час концерту презентували 16-ти трековий CD "Мирослав Скорик у стилі джаз".

З 14 по 29 березня У Харкові проходив фестиваль класичної музики Kharkiv Music Fest. У його рамках відбулось 7 концертів. У програмі - симфонічні твори українських, європейських, американських композиторів.

Зараз ви читаєте новину «80-річний маестро показав, що таке джаз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі