середа, 05 липня 2017 21:45

5 ворожінь на свято Івана Купала

5 ворожінь на свято Івана Купала
Ворожіння на Івана Купала: 5 обрядів Фото: 112

Івана Купала святкують у ніч на 7 липня. Саме в цей час українки колись, та навіть сьогодні, збираються разом і ворожать на своїх "суджених". Ворожіння на Івана Купала здавна вважаються прадивими та доленосними. Gazeta.ua пропонує 5 найцікавіших способів ворожінь.

Ворожіння по тіням

У купальську ніч візьміть аркуш паперу й ретельно помніть його руками в безформну масу, не дивлячись на нього. Пом'ятий папір помістіть на дно тарілки й підпаліть. Коли він повністю згорить, акуратно піднесіть тарілку до стіни, не руйнуючи форми попелу. Обережно повертайте тарілку, доки не вималюється якась тінь. По контурах можна судити про судженого. Гадайте в темній кімнаті при свічках або тьмяному світлі.

Ворожіння по вінку

Увечері, на заході сонця, дівчата плетуть вінки з лісових і польових квітів. Після чого вони, загадавши бажання, опускають їх в озеро чи річку. Якщо вінок поплив далеко, тоді бажання обов'язково збудеться. Якщо вінок скоро пристав до берега недалеко від місця, де його опустили в воду – доведеться чекати до наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Katya Chilly заспівала посеред сільського ставу – пройшла неймовірна купальська ніч

Ворожіння на бажання

Візьміть новий коробок сірників. Тримайте його в руках і зосередьтеся на бажанні чи питанні, відповідь на яке, хотіли б отримати. Потім починайте витягати сірники з коробка. На кожен примовлйте "збудеться", "не збудеться" чи "так", "ні", або "любить", "не любить". Остання сірник і буде відповіддю.

Ворожіння на квітах

У купальську ніч налийте в тазик води й киньте в нього дві улюблені квітки без стебла (ромашки, троянди, лілії). Якщо квіти розійдуться в різні боки - вам не бути разом із людиною, на яку ворожили. Якщо зійдуться - вас чекають міцні й довгі відносини.

Ворожіння по колах на воді

Для ворожіння в широку та глибоку миску наливають воду. Коли ж настає захід сонця, дівчата повинні пошепки промовити воді своє бажання, після чого кинути туди невеликий камінь. Якщо число кіл на воді буде парне, то бажання збудеться. Якщо непарне – бажанню не судилося збутися.

На Івана Купала прокидається лісова нечисть – відьми, змії, водяники, русалки, перевертні, згідно з віруваннями наших предків. Про те, що не варто робити на це свято, можна прочитати тут.

Зараз ви читаєте новину «5 ворожінь на свято Івана Купала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі