понеділок, 06 листопада 2017 21:45

5 кращих українських прем'єр осені на радіо

5 кращих українських прем'єр осені на радіо
5 кращих українських прем'єр осені на радіо Фото: 112.ua

8 листопада виповниться рік з моменту прийняття закону про квотування на радіо. Нагадаємо: він передбачає збільшення музичного контенту на українській мові. З 2016-му - до 25%, в 2017-м - до 30%, а 2018 м - до 35%. Це не тільки дозволяє молодим музикантам бути почутими, а й дає їм можливість займати високі позиції в радіо-чартах. Пропонуємо вам послухати п'ять кращих радіопрем'єра останніх тижнів. Якщо ви до цих пір їх не чули - пора надолужити згаяне.

Сергій Бабкін - Де би я

Останнім часом Сергій Бабкін все частіше випускає пісні українською мовою. Один з його останніх релізів - композиція "Де би я". Схоже, творити і писати музику Сергію не заважають ні гастролі, ні недавня участь в проекті Танці з зірками.

Epolets - Одна

Одесити Epolets готуються до презентації нового альбому "Діти моря". Їх останній реліз напередодні старту всеукраїнського туру - відеокліп на пісню "Одна". Вокаліст групи Павло Варениця розповів, що пісня описує його особисту історію і емоції, пережиті після розставання.

Kazka - Свята

Kazka - один з наймолодших колективів в нашій добірці. Проте, хлопці вже запам'яталися українському слухачеві завдяки ротації на радіо і навіть випустили стильний дебютний кліп на пісню "Свята".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Дмитра Ступки вважає, що в Україні дві державні мови

Без обмежень - Хочеш

Нова лірична композиція від групи Без обмежень - пісня "Хочеш". У ній традиційно для сезону ллють проливні вересневі дощі, прокидаються спогади і звучать зворушливі ноти. Пісня увійде до нового альбому Без обмежень.

Джамала - Сумую

Пісня з сумними словами отримала неймовірно красиве і надихаючі відео про дівчину, яка залежна від власної творчості і бачить сенс життя в тому, щоб творити. Неймовірна Джамала з новою композицією "Сумую", чого і слід було очікувати - одна з головних радіопрем'єра осені.

Зараз квота українських пісень на радіо становить у середньому 32%. Ведення передач українською - 81%.

Зараз ви читаєте новину «5 кращих українських прем'єр осені на радіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі