середа, 04 квітня 2018 20:20

30 українських пісень березня, які варто почути

30 українських пісень березня, які варто почути
Julinoza перевидала джазовий альбом 2012 року. Фото: Главком

У березні українські виконавці потішили прихильників свіжими піснями, кліпами та навіть альбомами. Серед новинок - чуттєва пісня від Джамали, новий музичний проект Сергія Жадана, переспіви українських романсів, а також кілька дебютних робіт від молодих виконавців.

Видання Styler склало добірку найкращих українських пісень та кліпів, які вийшли протягом березня.

Джамала - "Крила"

Співачка, яка наприкінці березня вперше стала мамою, презентувала ліричну композицію про бажання літати. Уперше презентувала пісню під час фіналу на нацвідборі Євробачення. Авторкою слів стала Тетяна Милимко. Вірші на музику поклала Джамала.

Джамала - "Ти любов моя"

Крім пісні "Крила", Джамала випустила саундтрек до мультфільму "Викрадена принцеса", який лунає під час титрів анімаційної стрічки. Крім того, співачка випустила яскравий кліп, до якого увійшли уривки з мультфільму, а також кадри зі студії звукозапису під час створення пісні.

Океан Ельзи - "Без тебе"

"Без тебе" стала першою піснею Океану Ельза за майже два роки, які минули з часу виходу альбому "Без меж". Кліп до композиції музиканти зняли у США.

Марія Яремчук - "Усміхнися мені"

Українська співачка переспівала пісню "Усміхнися мені", яку виконував її батько Назарій Яремчук. Композицію записали в акустичному форматі під час виступу співачки на одній з радіостанцій.

Onuka - Mozaїka

Другий студійний альбом гурту Нати Жижченко вмістив у собі 10 нових композицій. В альбомі виконавиця порушує теми Чорнобиля, конфліктів і зброї, необхідності мати власну думку, самотності публічних людей. Одну з пісень присвятили Андрієві Кузьменку, лідеру гурту "Скрябін".

Julinoza - I Want To Fly

Одеський колектив, який брав участь у цьогорічному відборі на Євробачення, презентував джазовий міні-альбом. До нього увійшло 6 пісень. Диск уже видавали в 2012 році, однак для нового видання значно переробили аранжування пісень.

Лінія Маннергейма - "Де твоя лінія?"

Новий музичний колектив, до якого увійшли письменник Сергій Жадан, Олег Каданов з "Оркестру Че" та Євген Турчинов із "Собак у космосі, випустив свій перший кліп. У пісні співають про складність вибору.

Nadd Hobb - Same

18-річний Богдан Дмитрик із Івано-Франківська представив реп-композицію Same. Описує її як "синтез лірики, репу та соло скрипки".

KRICHUSS - "Без розмов"

Пісня "Без розмов" увійшла до однойменного міні-альбому столичного рок-гурту KRICHUSS. Композицію фронтмен колективу написав, сидячи на березі озера у Латвії.

Omodada Gee - Tretiy

Тернопільський психоделічний дует Omodada Gee представив свій третій альбом. Так його і назвали. Диск став першим релізом за декілька років.

Оксана Муха - "Тече річка невеличка"

Співачка презентувала студійну версію народної пісні, з якою сім років тому перемогла у Першому міжнародному фестивалі-конкурсі ім. Квітки Цісик.

O.Torvald - Ліхтарі

Український рок-гурт встановив національний рекорд, презентувавши кліп на нову пісню "Ліхтарі". Відео до композиції показали на фасаді одного зі столичних торгових центрів. Запис про це помістять у книзі рекордів України, яку випустять на початку 2019 року.

Panivalkova feat. Morphom - Суперхіт

Дівоче тріо випустило спільну композицію з електронним музикантом Morphom. У ній закликали всіх "чути себе".

MniShek - В саду осіннім айстри білі

Український фолк-гурт переспівав старовинний український романс XIX ст. "В саду осіннім айстри білі", який вкрали російські композитори і зробили основою для пісні "Вот кто-то с горочки спустился".

Tik Tu - Banana

Тернопільський гурт випустив енергійну електронну пісню, а також відео до неї. На ньому записали свій живий виступ.

Incomer - "Кароока"

Львівський рок-колектив Incomer випустив перший у своїй творчості українськомовний сингл "Кароока".

LAUD - "Вигадав"

Новинка від учасника національного відбору на Євробачення-2018 Влада Каращука.

Alloise & Danielyan - Fame (David Bowie Night Special)

Спільна робота співачки Alloise з музичним продюсером Danielyan. Пісня "Fame" - це кавер на відому композицію Девіда Боуї.

Captain Cake - Deprecated Art

Столичні інді-рокери презентували кліп, який зняли влітку торік.

PALiLAP - "Чорне чи біле"

Київський інді-виконавець PALiLAP випустив свій новий сингл. За словами Максима Савченка, який виступає під цим сценічним ім'ям, у пісні йде мова про боротьбу протилежностей.

Чумацький Шлях (CH.SH) - "Тисячі років"

В новий міні-альбом рокерів з Хмельницького увійшли чотири пісні, які записали за останній рік.

Shanti People - Saraswati 2.0

Колектив Shanti People, який у своїй творчості поєднує східні мотиви та електронну музику, заспівав нову мантру. Вона, за словами колективу, дарує мудрість і милосердя.

L'UVERS - "Дай мені"

Тріо з Броварів заспівало у новій пісні про внутрішні переживання та емоції людей.

PATSYKI Z FRANEKA - "Кайфова"

У пісні йдеться про сильне почуття закоханості, під дією якого людина може соромитися зізнатися у почуттях не тільки об'єкту своїх симпатій, але й самому собі.

NevenWood - I love U

Гурт під акустичну гітару заспівав пісню, яка увійде до майбутнього альбому колективу. У пісні співають про необхідність бутии самим собою.

Jonathan Livingston - Під зеленими осокорами

Львівський дует представив слухачам дебютний реліз.

Homgo - Drama Queen

Київський рок-колектив випустив нову композицію у притаманному для себе гаражному стилі.

Фолькнери - "Воробчики"

Дует Ірини Квітки і Володимира Муляра презентував нову пісню, яку присвятив приходу весни.

The Hiraeth - Puppet

Рок-колектив з Києва The Hiraeth представив першу пісню з майбутнього міні-альбому.

Анна-Марія - "Долонями"

Дует сестер-близнючок випустив кліп на пісню "Долонями". У ньому співачки продемонстрували свій хист до танців.

Зараз ви читаєте новину «30 українських пісень березня, які варто почути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі