Ексклюзиви
вівторок, 08 травня 2018 21:45

25 тис. людей скинулись грішми, щоб придбати картину Пікассо

25 тис. людей скинулись грішми, щоб придбати картину Пікассо
"Бюст мушкетера" Пабло Пікассо експонують у Женеві. Фото: artfixdaily.com

У Швейцарії група з 25 тис. людей придбала картину Пабло Пікассо "Бюст мушкетера" 1968 року за € 1,7 млн - 53,3 млн грн.

Кожен з покупців заплатив близько € 50 - 1,5 тис грн.

Картину придбали на швейцарському сайті QoQa, який зі знижками продає товари для домашнього вжитку та авіаквитки, пише видання Le Dauphiné Libéré.

Лот у вигляді картини Пікассо з'явився на сайті з ініціативи виконавчого директора Паскаля Майєра. Він пояснив, що мета продажу - демократизувати світ мистецтва, зробивши його більш доступним для звичайних людей.

Де буде зберігатися картина, поки що не повідомляють. До жовтня її демонструватиме Женевський музей сучасного мистецтва.

Подальше місце для експозиції визначать 25 тис. власників полотна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина картин французького музею виявилися підробками

Картину італійського художника Амедео Модільяні "Оголена, що лежить (на лівому боці)" 1917 року виставили на продаж на аукціоні Sotheby's. Початкову ціну встановили на позначці $150 млн, що стало рекордним показником за всі роки проведення аукціону.

Зараз ви читаєте новину «25 тис. людей скинулись грішми, щоб придбати картину Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі