пʼятниця, 23 листопада 2018 13:36

100 мечів скували ковалі для фільму про Короля Данила
5

На прем'єрі фільму у Львові
Фото: Ольга Васьків
На прем'єрі фільму у Львові
Кадри із зйомок фільму "Король Данило"
Кадри із зйомок фільму "Король Данило"
Кадри із зйомок фільму "Король Данило"

22 листопада в український прокат вийшов історичний бойовик "Король Данило" режисера Тараса Химича про правителя а потім і короля Галицько-Волинського князівства Данила Галицького. У львівському кінотеатрі "Планета Кіно" відбулась прем'єра стрічки за участю акторів і знімальної групи. Режисер і виконавець головної ролі представляли фільм у столиці.

Більшість сцен зняли у передмісті Львова, побудували декорації середньовічного міста Холм. Раніше воно було столицею Галицько-Волинського князівства, зараз - на території Польщі. Консультувалися з істориками й архітекторами. Запросили 40 каскадерів, у ковалів замовили 100 мечів. Працювали за світлинами архео­логічних знахідок XIIІ ст. Для акторів пошили понад 200 комплектів одягу у середньовічному стилі.

За сюжетом фільму, 1238-го Данило Галицький нападає на замок у Дорогочині, бере у полон магістра лицарського ордену Добжинських братів. Той переконує князя разом протистояти навалі монгольського хана Батия. Згодом він посприяє тому, аби Данило отримав корону від Папи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На прем'єру фільму "DZIDZIO Перший раз" прийшли усі родичі Михайла Хоми

Фітнес-тренер Роман Муць грає у фільмі роль Ульва - найманого вбивці, який хотів зарізати Данила Галицького.

"Я в школі добре вчився, тому історію добре знав. Але все одно під час фільму дізнавався цікаві моменти - наприклад, Данилу доводилося не лише битися із зовнішніми ворогами, а й з внутрішніми - було багато зрадників. До цього фільму я не знімався у кіно, потрапив просто - пройшов кастинг. Зйомки згадую із приємністю, нічого важкого не було, єдине що - у холоднечу вилив на себе відро води. Але пережив". - каже Роман Муць.

Данила Галицького зіграв каскадер 38-річний Сергій Яромошенко із Запоріжжя. Це його перша головна роль у кіно. Під час зйомок фільму режисеру довелося замінити виконавця головної ролі — замість тернопільського співака Сашка Алєксєєва взяли запорізького актора кінного театру Сергія Ярмошенка. Пояснили зміну актора через розбіжності між Алєксєєвим і творцями фільму.

25 жовтня у львівському кінотеатрі Планета Кіно у ТРЦ "Форум Львів" у 3 залах відбувся допрем'єрний показ фільму "DZIDZIO Перший раз". На показ прийшли усі артисти, музиканти, продюсери та навіть родичі артистів. Найбільше глядачі чекали на появу головного актора, співака та музиканта – Дзідзьо.

Зараз ви читаєте новину «100 мечів скували ковалі для фільму про Короля Данила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі