Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 19:04

Послідовники Нестора Махна відкрили свою виставку
16

Фото: Фото: Ольга Каменєва/Gazeta.ua

23 лютого в столичній малій галереї Мистецького Арсеналу відкрилася виставка Союзу Вольних Художників "Воля або смерть". Експозиція складається з робіт Івана Семесюка, Романа Мініна, Ніни Мурашкіної, Сергія Коляди, Ігоря Перекліти, Сергія Хохла, Стаса Волязловського та Олекси Манна. Ці художники називають свою творчість сучасним "анархо-мистецтвом".

"Об'єднання "Воля або смерть" виникло десь два роки тому. Ми сіли і накреслили принципи нашої діяльності. Кожен з нас має свою громадянську позицію, кожен є патріотом цієї країни і не хоче розчинитись в глобалістичній навалі, яка суне звідусіль. Тому ми повертаємося до своїх коренів. Ми вважаємо себе послідовниками вольниці Нестора Махна. Від нього наслідуємо стилістику української низової культури, яка іде від самого народу", - розповів куратор проекту актор Антін Мухарський.

В галереї також виступив гурт "Гра Бля" з програмою "Мама Анархія". Музиканти були одягнені в стилі солдат-махновців і розпочали свій виступ з пісні "Цыпленок жаренный", яку заспівав Мухарський.

"Сьогодні ми презентуємо новий гурт - це махновські анархічні пісні від минувшини до сьогодення. Тобто ми потроху збираємо цю автентику, їздимо в Гуляйполе, спілкуємося з тими людьми, які є родичами Махна", - зазначив Антін.

На відкриття виставки прийшли депутат Київради Олександр Бригинець, нардеп-нунсівець Олесь Доній, директор Мистецького Арсеналу Наталія Заболотна, політик Дмитро Корчинський.

Зараз ви читаєте новину «Послідовники Нестора Махна відкрили свою виставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі