четвер, 17 листопада 2011 17:48

На виставку буддійської культури прийшли лише жінки бальзаківського віку
11

Фото: Фото: Андрій Шматов

До 27 листопада у столичному Українському домі триватимуть тижні буддійської культури.

За 30 грн можна подивитися виставку предметів, привезених з Тибету, Індії та Непалу.

"Виставку організував благодійний фонд "Жива традиція". За основу взяли речі, привезені людьми, котрі цікавляться буддійським вченням. Їх привозили з Тибету, Індії та Непалу. Виставка постійно подорожує. Вже встигли показати її в усіх великих містах України. Після Києва повеземо експонати в Чернігів", - розповів кореспонденту Gazeta.ua голова правління фонду Олександр Рибін.

"Експонати не становлять антикварної цінності. Тому через кордон їх перевозили безперешкодно. Багато експонатів я купував особисто. Більшу частину речей здавали в багаж, а от глиняні статуетки доводилося брати в літак. Під час перельоту разом з дружиною тримали їх у руках", - додав він.

На виставці показують скульптури та маски з металу, дерева і гіпсу, сувійний живопис, ритуальні музичні інструменти, вишивку, різьблення по дереву та етнічні прикраси.

"Кожен експонат пронизаний глибоким символічним змістом. Це стосується деталей, кольору, форми, пози і атрибутів. Такий символізм використовується як метод пізнання розуму. Для сувійного тибетського живопису використовують спеціальні фарби, в які додають подрібнене дорогоцінне каміння. Можуть використовувати золото або срібло. Дорогоцінності надають цим картинам глибини та цінності", - розповів Олександр Рибін.

"Такі картини висять у будинку кожного тибетця. Споглядання цих робіт позитивно впливає на розум людини. Дозволяє пробудити різні якості розуму — просвітленість, співчуття, радість, безстрашність. Це відбуватиметься навіть, якщо ви не знаєте значення зображених елементів", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «На виставку буддійської культури прийшли лише жінки бальзаківського віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі