неділя, 14 травня 2006 12:23

Єгипет вимагає від Німеччини повернення портрету Нефертіті

Глава Вищої ради у справах старожитностей Єгипту Захі Хавас офіційно вимагає від Німеччини повернути його країні скульптурний портрет Нефертіті, що зберігається в Берлінському музеї.

Каїр вперше виділив зі свого "списку реституцій" знаменитий бюст давньоєгипетської цариці, створений у ХIV столітті до наший ери, і який вважається одним з вічних символів жіночої краси.

У список старожитностей, повернення яких багато років вимагає Єгипет, входять Розетський камінь, виставлений у Британському музеї, статуя царського писаря Каї і розпис стелі храму в Дендері, що зберігається в Луврі, а також і статуя цариці Хатшепсут, що знаходиться в музеї Метрополітен у Нью-Йорку.

Скульптурний портрет Нефертіті був знайдений на початку XX століття німецьким археологом Людвігом Борхардтом, який вивіз його до Берліна, де він експонується з 1922 року, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет вимагає від Німеччини повернення портрету Нефертіті ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі