Окрошка — популярний літній суп, який подають холодним. У традиційний рецепт входить м'ясо: телятина, курка, або ковбаса. Овочевий варіант не менш смачний і корисний. До перелічених у рецепті інгредієнтів додатково можна покласти квашену капусту або гриби.
Інгредієнти:
квас хлібний – 1 л
сметана – 4 ст. л.
картопля – 4 шт.
морква – 2 шт.
редиска - 5 шт.
перець болгарський – 2 шт.
огірок свіжий – 1 шт.
яйце – 3 шт.
гірчиця столова – 1 ст. л.
зелень кропу – 1 пучок
цибуля зелена – за смаком
сіль, перець – за смаком
Приготування:
Усі овочі та яєчний білок порізати кубиками за смаком. Жовток перетерти з гірчицею. Змішати всі інгредієнти з квасом та настояти годину. Перед подачею додати в тарілки сметану. Прикрасити свіжою зеленню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати окрошку за класичним рецептом
Гаспачо — це холодний томатний суп. В рецепт входять помідори, перець, огірки, цибуля, часник та лід.
Коментарі