середа, 15 квітня 2020 18:10

Українські ресторани мають хороше меню, але сервіс кульгає - Орнелла Остапенко

Автор: Тарас Подолян
  Іноземці старжаться, щов  Україні їх постійно намагаються обдурити, каже Орнелла Остапенко
Іноземці старжаться, щов Україні їх постійно намагаються обдурити, каже Орнелла Остапенко

В українських ресторанах до відвідувачів часто ставляться зі зневагою - говорить дизайнерка Орнелла Остапенко. За її словами, хоча меню наших ресторанів на дуже високому рівні, однак сервіс часто позначений штучним і награним гламуром. Про це вона розповіла Gazeta.ua.

"У наших ресторанах часто можуть заправити ціну в кілька сотень євро за можливість зробити фото в їхніх стінах. Натомість в Європі навіть в історичних місцях робити фото не заборонено. Наприклад, в Австрії є Рalmen house. Він побудований 200 років тому для того, щоб снідати поруч з пальмами і проводити різні події в оранжереї. По суті це оранжерея, в якій знаходиться ресторан. Там зрозуміло, чому і ціни дорожчі, і ставлення дуже бережне: бо ти сидиш на двохсотлітніх диванах зі зручною оббивкою маленькими цвяшками з інкрустацією. Але яким би ти не прийшов – до тебе там виявлять повагу. Ставлення зі зневагою поширене більше у нас. Маємо ще комплекс меншовартості", - каже дизайнерка.

Плюс наших ресторанів - дешеве і різноманітне меню. Приваблені ним, іноземці часто наражаються на ризик бути обдуреними.

Після обіду нам принесли рахунок і за воду: виявилось, що кожна пляшка звичайної води коштує по 600 гривень

"Кожен ресторан шукає свою фішку, щоб привертати увагу саме іноземців.

У мене в одному закладі в бізнес-центрі "Парус" була неприємна ситуація. Поки чекала партнерів по переговорах, я попросила принести просту воду. Ціни на наші страви я знала. Після обіду нам принесли рахунок і за воду: виявилось, що кожна пляшка звичайної води коштує по 600 гривень. Я ж думала, що це звичайна вода з кулера. Нас ніхто не попередив. Офіціанти чули, що ми спілкуємося англійською, і подумали, що ми всі – іноземці. Пробували ще деякі страви додавати, яких ми не замовляли. Коли я перейшла на українську, побачила переляк в очах офіціанта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіки бояться купувати секс-іграшки - дизайнер Орнелла Остапенко

Всі знайомі іноземці скаржаться, що в Україні їх намагаються постійно намахати. Тому потім складається погане враження про Україну за кордоном. З одного боку, іноземці розуміють, що можуть тут непогано провести час за менші гроші. А з іншого боку – іноземні чоловіки-бізнесмени скаржаться, що не раз натрапляли на українських жінок, які просто їх домагаються, щоб будь-що виїхати з ними за кордон. Для іноземців це незвично і дивно. Що частіше виїздиш з України, тим більше за неї болить", - зазначає Орнелла Остапенко.

За різними підрахунками, в Україні з початку карантину налічується плюс 700 тис. незайнятих людей працездатного віку. Карантин не привід для звільнення. Про це невтомно нагадують українські юристи. А от тривала зупинка виробництва - привід.

Найбільше постраждала ресторанна сфера. Продажі в цілому впали на 70%.

Зараз ви читаєте новину «Українські ресторани мають хороше меню, але сервіс кульгає - Орнелла Остапенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути