Пряний глінтвейн не лише зігріває у холодну пору року, але і є відмінним засобом проти від застуди. Класичний глінтвейн складається з червоного вина, цукру або меду, спецій і фруктів. Рецепт простий, головне готувати не більше, ніж при 70 градусах, доводити до кипіння не можна, інакше смак буде зіпсовано.
Класичний
Інгредієнти:
сухе вино - 1 пляшка
апельсин - 1/2
лимон - 1/2
кориця - за смаком
гвоздика - 1 бутон
бадьян - за смаком
мед – 2-3 ст.л.
Приготування:
З'єднати всі інгредієнти. Варити на слабкому вогні близько 15 хвилин. Готовий напій розілляти по келихах, прикрасити скибочкою апельсину. Подавати гарячим.
Фруктовий
Інгредієнти:
червоне вино - 1 пляшка
цукор - 80 г
апельсин - 1 шт.
корінець свіжого імбиру - 1 шт.
родзинки - 30 г
кориця - 4 палички
кардамон - за смаком
гвоздика - 7-8 бутонів
бадьян - 2-3 зірочки
заморожені ягоди -150-200 г
ягідний лікер - 150 мл
яблуко - 1 шт.
Приготування:
Зняти з апельсина цедру, вичавити сік. Яблуко нарізати часточками, родзинки промити. Очищений імбир тонко нарізати. Всі інгредієнти з'єднати у великій каструлі, поставити на невеликий вогонь і довести до температури 70-75 градусів. Напій не доводити до кипіння. Дати настоятися кілька хвилин, процідити в келихи й подавати до столу.
Медовий
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати ароматний обліпиховий чай
Інгредієнти:
червоне напівсухе вино - 1 пляшка
цукор - 3 ст.л.
апельсиновий сік - 1 склянка
апельсин - 1 шт.
лимон - 1/2
яблуко - 1 шт.
мед - 1 ст.л.
гвоздика - за смаком
кориця - 1 ч. л.
червоний пряний перець - за смаком
мускатний горіх - 2/3 ч. л.
кардамон - 1 ч. л.
вода - 1 склянка
Приготування:
У киплячу воду висипати корицю, перець, гвоздику, мускатний горіх, і кардамон. Варити близько 5 хвилин на середньому вогні. Влити пляшку вина і зменшити вогонь. Додати цукор і перемішати. Всипати нарізані часточками апельсина, яблука, лимона. Влити сік апельсина. Прогріти на повільному вогні 15-20 хвилин, поки не зникне піна, що утворилася спочатку. Наприкінці додати ложку меду і розмішати.
Каву можна зварити вдома не гіршу, ніж із кавомашини. Потрібно дотримуватися співвідношення - 7 грамів свіжозмеленої кави на 100 мл води.
Коментарі