субота, 13 січня 2024 13:12

Скільки часу потрібно варити яйця, щоб отримати необхідну вам консистенцію

Скільки часу потрібно варити яйця, щоб отримати необхідну вам консистенцію
Як не дивно, така проста дія, як варіння яєць має досить багато нюансів. Фото: YouTube

Немає такої людини, яка хоча б раз у житті не варила яйця. І, напевно, багато хто стикався з ситуацією, коли яйце тріснуло і наполовину вилилося у воду, недоварилося або переварилося.

Як не дивно, така проста дія, як варіння яєць має досить багато нюансів. Gazeta.ua розбере цей процес по поличках і розповість про кілька невеликих секретів, щоб мати можливість без проблем і зволікань приготувати яйце тієї консистенції, яка нам необхідна.

Скільки варити яйця?

Час варіння яєць залежить саме від того, який ви хочете отримати жовток - рідкий або густий.

- некруто - 4 хвилини,
- заварні і тверді яйця некруто - 6 хвилин,
- вершкові яйця круто - 7 хвилин,
- тверді яйця - 8 хвилин,
- яйця, зварені круто - 9-10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийде, як на картинці: тонкощі приготування та нанесення пасхальної глазурі

Як варити яйця?

Найпростіший і найпоширеніший спосіб варіння яєць - це каструля з водою. Нам знадобляться каструля, вода та яйця.

Часто можна почути необхідність додавання солі у воду при варінні яєць. Сіль додається у воду для того, щоб у разі розтріскування шкаралупи та протікання яєць білок швидше згорнувся та закупорив тріщину. Якщо варити яйця правильно, то сіль не знадобиться.

Основна відмінність у підходах до варіння яєць полягає в тому, чи класти їх у холодну чи гарячу воду.

Але в будь-якому разі перед приготуванням яйця слід обов'язково помити, бажано під струменем теплої води і бажано зі щіткою або мочалкою. Таким чином, Ви позбавляєтеся частинок бруду, які могли залишитися на шкаралупі.

При варінні із закладкою в холодну воду засікати час варіння необхідно після закипання, що ставить нас у не дуже зручну ситуацію, коли необхідно стежити за каструлею практично весь період приготування. Простіший і точніший спосіб - із закладкою в киплячу воду, оскільки спочатку ми просто включаємо вогонь на максимум, щоб вода закипіла, а після цього кладемо яйця і ставимо таймер.

Яйця мають бути вкриті водою повністю плюс десь сантиметр. Це допоможе яйцям проваритися рівномірніше і не стукатися один об одне, що знизить ймовірність розтріскування.

Великдень 2023 в Україні відзначається 16 квітня.

Ні для кого не секрет, що головними атрибутами Великодня є писанки та великодні яйця, які не лише прикрашають будинок, а й виставляються на стіл як одна з основних страв цього свята.

А щоб яйця під час варіння не потріскалися і легко очистилися, потрібно знати кілька нюансів, про які розповість Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Скільки часу потрібно варити яйця, щоб отримати необхідну вам консистенцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути