З наближенням Великодня господині шукають оригінальні рецепти пасок, які б здивували рідних та гостей.
Gazeta.ua пропонує приготувати три паски, які не потрібно випікати, але вони однозначно вразять виглядом, ароматом та смаком. ⠀
Сирна паска з полуницею в білому шоколаді
Рецептом поділилась фудблогерка Валерія Велігура в Instagram.
"Я її готую до Великодня вже протягом п'яти років і вона подобається всім, без виключення", - каже кулінарка.
Інгредієнти (на форму діаметром 12 см, заввишки - 9 см):
Для основи:
200 г білого шоколаду ⠀ ⠀
Для полуничного прошарку:
150 г полуниці (можна взяти будь-які свіжі або розморожені ягоди)
50 г цукру
1 ч.л. лимонного соку
2 г агар-агару ⠀ ⠀
Для начинки:
10 г желатину
130 мл кокосового @yommy.ua
500 г крем-сиру або кисломолочного сиру (я взяла 50/50)
150 г цукрової пудри
50 г вершкового масла.⠀
Як приготувати
Основу:
Шоколад розтоплюємо у мікрохвильовці або на водяній бані. Переливаємо в силіконову форму і рівномірно розподіляємо (можна пензликом). Прибираємо у холодильник до застигання.
Полуничний прошарок:
Полуницю нарізаємо кубиками, додаємо цукор, лимонний сік, агар-агар і доводимо до кипіння. Помішуючи, варимо 3 хв до загущення і даємо охолонути до кімнатної температури.⠀ ⠀
Начинку:
Желатин заливаємо кокосовим напоєм, перемішуємо та залишаємо на 20 хв. Після цього розтоплюємо у мікрохвильовці або на плиті.
До крем-сиру/кисломолочного сиру додаємо цукрову пудру, м'яке масло, розтоплений желатин та добре пробиваємо блендером до однорідності. ⠀
Збираємо:
У форму з шоколадною основою шарами кладемо сирну масу та полуничний прошарок. Прибираємо у холодильник на 3-4 год, а краще на ніч.
Перевертаємо десерт, обережно та повільно знімаємо силіконову форму. Прикрашаємо полуницею та подаємо.
Переглянути цей допис в Instagram
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Таку не купите в жодному магазині": записуйте рецепт ароматної шоколадної паски від Лілії Цвіт
Лимонно-макова сирна паска ⠀ ⠀
Ніжна та ароматна лимонна основа та повітряна макова начинка - ця паска просто тане у роті і нікого не залишить байдужим. ⠀
Інгредієнти
500 г кисломолочного сиру
100 г цукру
1 ч.л. ванільного екстракту
100 г вершкового масла
100 г сметани
цедра 1 лимону
куркума або харчовий барвник
40 г маку. ⠀
Як приготувати
Мак заливаємо окропом на 30 хвилин і потім через сито зливаємо всю воду.
Форму для паски застилаємо складеною в 3-4 шари вологою марлею.
Кисломолочний сир поєднуємо з цукром, ванільним екстрактом, м'яким вершковим маслом, сметаною, цедрою лимону та пробиваємо блендером до однорідної маси.
Ділимо її на дві рівні частини: одну поєднуємо з куркумою або жовтим барвником, а другу - з маком.
Дно та боки форми змащуємо жовтою частиною, середину наповнюємо маковою частиною і зверху покриваємо жовтою частиною.
Закриваємо краї марлі, накриваємо тарілкою, ставимо вантаж та прибираємо у холодильник на 12-24 години.
Виймаємо з форми, знімаємо марлю, прикрашаємо та насолоджуємося.
Переглянути цей допис в Instagram
Сирна паска зі смаком "Снікерс"
Можна готувати не тільки на Великдень, а просто як десерт і подавати в стаканчиках, каже Валерія Велігура.⠀ ⠀
Інгредієнти (на форму 11*11 см):
Для карамелі:
115 г цукру
50 г вершкового масла
1/2 ч.л. солі
80 мл вершків 33%
120 г смаженого арахісу⠀ ⠀
Для заварної основи:
2 яйця
90 г цукру
100 мл вершків 33% ⠀ ⠀
Для шоколадної начинки:
60 г молочного шоколаду
30 мл вершків 33%⠀ ⠀
Для основи:
500 г кисломолочного сиру 0-9%
70 г вершкового масла ⠀ ⠀
Як приготувати
Карамель:
На середньому вогні розтоплюємо цукор. Додаємо вершкове масло кімнатної температури, сіль і перемішуємо. Вливаємо гарячі вершки, перемішуємо, знімаємо з вогню та даємо охолонути. Пару столових ложок залишаємо для прикраси, до решти додаємо арахіс і перемішуємо. ⠀ ⠀
Заварна основа:
Яйця збиваємо з цукром до розчинення цукру. Продовжуючи збивати, вливаємо гарячі вершки. Ставимо на середній вогонь, помішуючи, варимо до загущення і даємо охолонути.
Шоколадна начинка:
Шоколад заливаємо гарячими вершками та перемішуємо до однорідності. Даємо охолонути. ⠀
Збираємо:
До кисломолочного сиру додаємо м'яке вершкове масло, заварну основу і пробиваємо блендером до однорідності.
Додаємо карамель з арахісом, шоколадну начинку та перемішуємо лопаткою буквально декілька разів, щоб вийшов гарний мармуровий візерунок.
Пасочницю ставимо на тарілку (туди стікатиме рідина) і застилаємо подвійним шаром вологої марлі. Кладемо нашу масу, щільно утрамбовуємо і загортаємо краї марлі. Зверху накриваємо тарілкою, ставимо вантаж і прибираємо в холодильник на ніч.
Потім перевертаємо пасочницю на тарілку, знімаємо форму, марлю та прикрашаємо карамеллю.
Переглянути цей допис в Instagram
Світле свято Великдень важко уявити без головної випічки - паски. Хтось купує її в магазині, але багато українських господинь намагаються спекти її власноруч.
Щороку ми шукаємо нові рецепти великодньої паски, аби вона була ще смачнішою, духмяною та повітряною.
Щоб великодня паска не тріскалася, не осідала, була пружною, потрібно знати кілька правил. Про них розповість Gazeta.ua.
Коментарі