Ексклюзиви
пʼятниця, 26 січня 2018 16:01

Купуй українське: 5 крафтових виробників сиру, про яких ви не чули

Купуй українське: 5 крафтових виробників сиру, про яких ви не чули
Крафтові виробники якісних сирів є не лише в Італії, а й в Україні. Фото: Mignews

Ви стежите за харчуванням? Віддаєте перевагу смачним ароматним сирам з натурального молока? На полицях магазинів представлена ​​однотипна продукція. До нас доходять "страшні історії" про пальмову олію, рослинні жири, шкідливі добавки. Якість і ціна також залишають бажати кращого. Коли хочеться домашнього сиру, зверніть увагу на крафтових українських виробників.

1. "Домашня сироварня"

Засновники надихнулися сирами під час подорожі Італією. Після повернення до Києва вирішили готувати свій продукт. У виробництві використовують тільки натуральні продукти: свіже фермерське молоко, закваски, ферменти, прянощі.

Асортимент сироварні складається з моцарели, рікотти, качокавалло, горгонзоли, фети в рослинному маслі з прянощами. У технологіях застосовуються традиційні голландські та італійські рецепти.

"Домашня сироварня" приймає замовлення в Facebook.

2. Міні-ферма Motherfarm

Motherfarm знаходиться в 150 км від Києва в екологічно чистому регіоні. Тут виробляють натуральні продукти харчування: молоко, сметану, масло, сири. Також у продажу є унікальні пропозиції - масло Гі і сир "Панір". Це цінні продукти для підтримки здоров'я, які прийшли з індійської культури.

Засновники ферми дотримуються ведичних законів щодо тварин. Це проявляється в дбайливому ставленні до корів і захисті природи.

Продукцію міні-ферми продають у фірмовому магазині Mother у м. Вишневе.

3. Cheesemania

Кооператив, в який входить 3 сироварні: "Закарпатське Руно", "Амалфея", "Чотири дев'ятки". Ще 3 є партнерами.

В асортименті представлені сири, приготовані за класичним світовим рецептурами: моцарелла, бринза, качокавалло та інші. Також є оригінальні смакові поєднання: наприклад, сир "Шеврет" - фіолетового кольору, витриманий у вині.

Зробити замовлення Facebook або в магазині Cheesemania на вул. Урлівська, 4.

4. Творча гастромастерская "Коза Чка"

Маленька сироварня в Житомирській області. Тут готують свіжий сир, авторські сири з блакитною пліснявою, сири, витримані 3-6 місяців. Також є можливість купити натуральні питні йогурти з фруктами, ягодами, спеціями та інші кисломолочні продукти з коров'ячого та козячого молока.

Крім основної діяльності гастромайстерня проводить навчальні курси з сироваріння.

Зробити замовлення або записати на курс можна через Facebook.

5. Сімейне підприємство "СирКум"

Виробництво почалося на кухні - хотілося забезпечити сім'ю натуральними продуктами. Згодом друзі та численні куми стали замовляти продукцію для себе. Так зародилося підприємство "СирКум". Зараз над виготовленням і продажем сиру трудиться вся родина.

Домашній сир готується вручну з особливою увагою до інгредієнтів. У виробництві використовується екологічно чисте незбиране молоко від житомирських фермерів. Для "СирКум" якість і смак продукції - на першому місці.

В асортименті представлені сири італійської і кіпрської рецептури. Серед них качотта в кавовій скоринці, качотта з паприкою та італійськими травами, качотта з пажитника, м'який сир халумі. Ніжна рикотта, жирні вершки знадобляться для приготування корисних десертів і випічки. Створення нових смаків і пошук унікальних рецептур триває.

Зробити замовлення можна в Facebook або на сайті sirkym.com.ua.

Асортимент сирів дивує. Ще кілька років тому вважалося, що купити делікатеси можна тільки в Італії, Франції, Швейцарії. Сьогодні крафтові сироварні довели зворотне. Натуральні якісні молочні продукти з оригінальними смаками і поєднаннями продають в межах України. Пробуйте!

Зараз ви читаєте новину «Купуй українське: 5 крафтових виробників сиру, про яких ви не чули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути