вівторок, 12 листопада 2024 19:40

Які прянощі перетворять найпростіший гарбузовий суп у головну страву сімейної вечері

Які прянощі перетворять найпростіший гарбузовий суп у головну страву сімейної вечері
Найпростіший гарбузовий суп на курячому бульйоні: рецепт Фото: Credits

В осінній період ідеально внести до свого раціону теплі запашні і вітамінні супи. Одним із таких є гарбузовий.

Його приготувати дуже просто. Все, що потрібно зробити, це дістати насіння, влити всередину гарбуза трохи курячого бульйону і запекти весь гарбуз у духовці, пише tsn.

Інгредієнти

гарбуз - 1 шт. на 1,5 – 2 кг

розмарин - 2 гілочки

чебрець - 3 гілочки

зелена цибуля - 1 шт.

курячий або овочевий бульйон - 3 склянки

мелений чорний перець - 1 ч л.

сир пармезан - 40 г

Як приготувати

Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко з бортиками пергаментним папером і відкладіть убік.

Використовуючи ніж для очищення овочів, виріжте конічне коло навколо стебла гарбуза. Видаліть його верхівку та обріжте всі волокнисті шматочки. Ложкою дістаньте гарбузове насіння і викиньте.

Помістіть розмарин, чебрець і нарізану цибулю в порожнину гарбуза. Влийте курячий бульйон і приправте чорним перцем. Додайте тертий сир пармезан, потім закрийте гарбуз його відрізаною верхньою частиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стане улюбленою закускою сезону: як запекти гарбуз з сиром та спеціями

Перекладіть гарбуз цілком на підготовлене деко і запікайте в духовці, поки він зовні не стане золотисто-коричневим і блискучим, а м'якуш всередині не стане ніжним, від 1,5 до 2 годин. Якщо поверхня підрум'янюється дуже швидко, зменшіть температуру духовки до 180 градусів.

Вийміть гарбуз із духовки та зніміть верх. Під час подавання супу зачерпніть зсередини кілька ложок м'якоті гарбуза, покладіть в тарілку і залийте ополоником бульйону. На завершення додайте ще перцю та сиру пармезан, якщо хочете.

Запечений гарбуз зі спеціями — це смачно, корисно і низькокалорійно. А ще його легко приготувати та трансформувати під свої вподобання.

Гарбуз, запечений у духовці, простий і універсальний рецепт. Підійде і для окремої закуски, і для гарніру до м'яса. Радимо подавати скибки гарбуза зі спеціями з грецьким йогуртом чи сметанно-часниковим соусом.

Зараз ви читаєте новину «Які прянощі перетворять найпростіший гарбузовий суп у головну страву сімейної вечері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути