
Поки триває сезон огірків, саме час приготувати квашені.
Рецепт доволі простий і не потребує багато часу. Ним поділився кулінар Андрій Величко.
Інгредієнти на літр води:
сіль -1 с. л.
вода - 1 л.
огірки - 8-12 шт.
трави - лист хрону, гілка кропу
часник - 4 зубчики
гострий перець
Як приготувати:
Візьміть молоді невеличкі огірки. Замочіть у воді на дві-чотири години.
На дно банки покладіть кріп і часник з чилі. На них - огірки. Залийте все солоною водою і залишіть у темному місці на три дні при кімнатній температурі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна врятувати консервовані огірки, якщо здулась кришка
На другий день треба куштувати, щоб "зловити" той самий момент, коли огірки вже почали кваситися, але ще малосольні. І от коли у вас ідеальний огірок - можна ховати до холодильника.
Зараз пік сезону огірків. Багато господинь залюбки їх засолюють чи маринують. Є легкий рецепт огірків по-польськи, за яким хрумкою стравою можна смакувати уже через дві години. Користувачі мережі підтвердили, огірки виходять дуже смачними.
Коментарі