У спеку смузі охолоджують та втамовують голод. Це густі напої зі свіжих овочів та фруктів, які корисніші за фреші. Головна умова — наявність блендера для подрібнення продуктів.
Як основа смузі можуть виступати кефір, йогурт, молоко та соки. Доповненням стануть морозиво, шоколад, насіння, горіхи, сиропи, мед.
Йогуртовий смузі
Інгредієнти:
1 склянка суниці
1 склянка натурального йогурту
1 склянка молока
Приготування
У чашу блендера всипати очищену суницю. Додати натуральний йогурт і збити до однорідності. Потім налити молоко і збити ще раз.
Ягідний смузі
Інгредієнти:
0,5 склянки малини
0,5 склянки ожини
0,5 склянки суниці
2 чайні ложки меду
Приготування:
Вимиті ягоди помістити в чашу блендера, додати мед і добре збити.
Грушевий смузі
Інгредієнти:
1 склянка малини
1 груша
1 яблуко
1 склянка молока
Приготування:
Подрібнити блендером малину. Потім додати нарізані невеликими шматочками яблуко і грушу. Довести блендером масу до однорідності, влити молоко з медом і збити.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втамовує спрагу та освіжає: як приготувати домашній квас
Морквяний смузі
Інгредієнти:
2 апельсини
1 яблуко
1 морква
1 столова ложка насіння льону
Приготування
Нарізані дрібними кубиками моркву і яблуко подрібнити блендером, влити відтиснутий з апельсинів сік. Всипати половину норми насіння льону і добре збити. Притрусити рештою насінням.
Овочевий смузі
Інгредієнти:
1 склянка кефіру
1 помідор
1 огірок
1 зубець часнику
салат або стебла селери
зелень петрушки
Приготування
У чашу блендера всипати нарізані помідор і огірок. Додати часник, салат або стебла селери, зелень петрушки, кріп і подрібнити до однорідного стану. Потім налити кефір, посолити, поперчити і збити.
Без кави не обходиться більшість українських сніданків. Ароматний напій готують з розчиненої чи меленої кави. Додають молоко, вершки, або різноманітні прянощі. Цього року на піку популярності дальгона-кава, синє лате та кава по-східному. Не дивлячись на складні назви, приготування цих напоїв не забирає багато часу та зусиль. При цьому нові смаки дивують оригінальними поєднаннями спецій і трав.
Коментарі