неділя, 14 серпня 2016 12:05

Іноземні страви, які за роки незалежності полюбились українцям
5

Деякі іноземні страв за 25 років настільки міцно прижилися у нашій кухні, що ми вважаємо їх своїми. Чверть сторіччя тому мало хто чув про суші, чізкейк чи равіолі. Піцу через фільми та серіали вважали їжею багатих американців. Зараз маємо можливість їсти японські суші, канадську піцу та італійські равіолі. Для десерту підійде американський чізкейк з ароматною бразильською кавою.

Суші

Автор: kiev.glo.ua
 

Інгредієнти:

водорості норі - 5-6 аркушів

рис - 400 г

вершковий сир - 80 г

гострий плавлений сир - 80 г

філе сьомги - 300 г

огірок - 1 шт.

кунжут

японський оцет - 2 ст. л.

сіль - 1 ст. л.

цукор - 2 ст. л.

Приготування:

Промити рис під проточною водою. Потім злити воду і залишити рис на годину.

Налити воду, на 100 г рису 125 мл води. Каструлю закрити і довести до кипіння на середньому вогні.

10 хв варити рис на повільному вогні. Вимкнути плиту і залишити ще на 10-15 хв.

Тим часом готувати оцтову суміш. Змішати 1 ст.л. японського оцту, 1 ч. л. цукру і 1 ч.л. солі.

Додати цю суміш в рис і акуратно перевернути лопаткою, але не перемішувати.

Покласти на килимок для суші лист норі. Зверху шар рису завтовшки як два рисових зернятка.

Гострий плавлений сир змішати з вершковим і покласти на рис. Порізати соломкою огірок і рибу. Додати їх до сирної суміші.

Щоб згорнути роли, треба взяти за край килимка і лист норі загорнути разом із начинкою. Має вийти форма бруска, щоб рол не розпався.

Розрізати його на 8 шматочків. На стіл подати васабі, соєвий соус і маринований імбир.

Канадська піца

Автор: kiev.glo.ua
 

Інгредієнти:

175 г борошна

1/4 ч. л. солі

1 ч. л. сухих дріжджів

125 мл теплої води

1 ст. л. оливкової олії.

Начинка:

100 г твердого сиру

100 г моцарели

8 шматків пепероні

8 смужок бекону

50 г печериць

1 цибулина

1 зубчик часнику.

Соус Маринара:

2 ст л оливкової олії

1 цибулина

1 зубчик часнику

800 г консервованих помідор

180 г томатного пюре

2 ст л. базиліку або петрушки.

Приготування:

Змішати борошно, сіль і дріжджі. З'єднати в окремій ємності масло і воду. Влити рідину в борошняну суміш і замісити однорідне тісто. Перекласти на стіл, посипаний борошном і місити тісто 2-3 хвилини.

Перекласти тісто в миску і змастити оливковою олією. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 30-40 хвилин, або поки тісто не збільшиться в об'ємі в 2 рази.

Потім знову потрібно помісити протягом 1-2 хвилин. Розкачати тісто в коло на присипаної борошном поверхні і покласти на змащене маслом деко. Зробити невеликі бортики і наповнити начинкою за смаком.

Для соусу розігріти олію в каструлі на середньому вогні. Викласти цибулю з часником і просмажити до м'якого стану.

Додати консервовані помідори, томат і базилік. Довести до кипіння на великому вогні, паралельно розминаючи соус виделкою.

Зробити малий вогонь і тушкувати 20 хвилин, постійно помішуючи.

Тісто помастити соусом Маринара і викласти начинку. Цибуля, часник, пепероні, гриби, суміш сирів чеддер і моцарелла, зверху викласти бекон, скропити оливковою олією і притрусити орігано. Випікати піцу на середньому вогні 15 хвилин до золотистої скоринки.

Равіолі

Начинка у равіолі може бути як м'ясна, овочева, рибна, так і солодка. У кожній області Італії вона різна. На думку кулінарів найкраща і найніжніша - курячий фарш з тертим пармезаном, петрушкою і шпинатом. Квадратні і трикутні, прямокутні і навіть круглі тонкі шматочки тіста, розрізані ножем по краю, начинені смачним фаршем - це і є італійські равіолі.

Автор: kiev.glo.ua
 

Інгредієнти:

1 свіже яйце

1 ст. л оливкової олії

щіпкою солі

125 г борошна.

Приготування:

Змішати яйце зі столовою ложкою оливкової олії і щіпкою солі.

Поступово додати просіяне борошно, трохи води і замісити м'яке тісто. Залишити його під плівкою на 20-30 хвилин.

У цей час приготувати будь-яку начинку: смажені гриби з цибулею; м'ясної або курячий фарш; шпинат з сиром Рікотта; гарбуз з сиром пармезан; баклажани і моцарелла; будь-які ягоди з цукром.

Розділити тісто на дві рівні частини і обидві розкачати дуже тонко. Одну частину помастити яєчним білком і на невеликій відстані один від одного розкласти начинку по чайній ложці.

Зверху накрити другим розкатаним листом і акуратно притиснути руками навколо горбків з начинкою, намагаючись склеїти дві половинки. Розрізати на рівні квадрати, трикутники або прямокутники.

Готові равіолі опустити в киплячу підсолену воду на 10-12 хвилин, помішуючи. Головне - не допустити прилипання їх до каструлі.

Відварені равіолі можна запекти в духовці або тушкувати з соусом під кришкою.

Чізкейк

Це сирний пиріг з незвичайним смаком, що нагадує чи то запіканку, то чи торт. Складається з вершкового сиру і печива. Для урізноманітнення смаку цей десерт можна поливати фруктовими сиропами чи розтопленим шоколадом.

Автор: multivarenie.ru
 

Інгредієнти

900 г сиру Маскарпоне, Філадельфія

5 яєць

3,5 ст. л борошна

1,5 склянки цукру

цедра половини лимона

2 ст. л лимонного соку

1 ст. л ванільного цукру.

Глазур для чізкейку:

2 склянки сметани

1/2 склянки цукру

0,5 ч. л ванілі.

Приготування:

Подрібнити печиво в блендері або м'ясорубці. Додати цукор і топлене масло. Ретельно перемішати руками до утворення однорідної маси.

Викласти тісто в роз'ємну форму діаметром 25 см і притиснути, щоб вийшла міцна основа.

Поставити в розігріту до 170-180 градусів духовку і запікати 8-10 хв. Вийняти і трохи охолодити.

Сир збити міксером на невеликій швидкості з цукром, цедрою, соком лимона, ваніллю і сіллю.

Всипати борошно, продовжуючи збивати.

Ввести по одному яйця і збивати до однорідності.

Читайте також: ТОП-7 нових страв з кавуна, яких ви ніколи не куштували

Помастити стінки форми маслом. Вилити суміш на корж. Вона повинна заповнити форму не більше, ніж на три чверті висоти.

Поставити під форму миску меншого розміру, наповнену наполовину водою і відправити в духовку на 1 годину.

Якщо корж злегка присмажився, а середина залишається як желе - чізкейк готовий.

Дати чізкейку охолонути 10 хв.

Для глазурі блендером змішати сметану, цукор і ваніль.

Розподілити глазур по поверхні чізкейку зворотною стороною ложки.

Випікати десерт ще 7 хв.

Обережно відокремити ножем боки чізкейка від форми. Дати йому охолонути перш, ніж поставити в холодильник.

Кава

Класичним спосіб приготування каву є заварити її в турці. Її звужена форма призначена, щоб зберегти все найкраще в напої. Не залежно від того, скільки кави будете заварювати і який напій хочете приготувати, треба брати свіжозмелену каву. Найкраще, якщо зерна були обсмажені тиждень тому, максимум – 5 тижнів тому. Співвідношення кави і води має бути таке: 6-7 г кави на 100 мл води. Кава має бути дрібного помелу, а вода холодною.

Автор: vkusnovsem.com
 

Інгредієнти:

300-350 мл води

25-28 г кави.

Приготування:

Засипати каву в турку. Залити холодною водою і розмішати.

Додати за бажанням цукор і спеції. Це треба зробити спочатку, адже потім, розмішуючи, може піднятися кавовий осад.

Поставити турку на вогонь. Пінку не треба знімати. Коли вона піднімається під край турки - зняти з вогню.

Почекати поки пінка осяде і налити в чашку.

Зі спецій можна додати корицю, кардамон, мускатний горіх, гвоздику, шафран.

Зараз ви читаєте новину «Іноземні страви, які за роки незалежності полюбились українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути