Ягідний крамбл вражає смаком з першого шматка. Це ароматний десерт без цукру, але з медом. Пиріг виходить у міру солодким. Його рецепт розкрила кулінарка Тетяна Литвинова. Вона для легкості текстури борошно замінила вівсяними пластівцями.
Про це пише в Інстаграм.
Крамбл – англійський десерт. У перекладі назва означає – крихта. Для його начинки підходить суміш малини, чорниці, вишні, ожині та лохини.
"Це паличка-виручалочка цього літа! Обов'язково приготуйте цей популярний пиріг, який є дієтичним. Ягідна пора закінчується швидко, тому треба встигнути посмакувати різними видами десерту. Після першого приготування, він буде незамінним у вашому раціоні", - розповіла Тетяна Литвинова.
Інгредієнти:
900 г ягід
600 г груші
180 г вівсяних пластівців
60 г меду
60 г вершкового масла
90 г крохмалю
60 г мигдальних пластівців
цукрова пудра
м'ята
Приготування:
Грушу помити, почистити від шкірки і нарізати кубиками.
У мисці з'єднати ягоди з грушею. Додати крохмаль і перемішати.
Окремо з'єднати вівсяні пластівці з медом, мигдальними пластівцями і вершковим маслом.
У форму викласти ягоди і вівсяні пластівці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хітовий десерт літа: персиковий пиріг доповнюють карамеллю
Розігріти духовку до температури 200 градусів і пекти десерти 30 хв.
Дістати на стіл і прикрасити цукровою пудрою та м'ятою.
Їжа має бути не лише смачною, але й апетитною. Та якщо думаєте, що красиво та оригінально прикрасити будь-яку страву здатен лише професійний кухар - помиляєтеся. Аматори доводять, що спроможні на дива. Головне мати бажання та трішки таланту, тоді звичайний суп чи печиво можна перетворити на шедевр.
Коментарі