Полуничний тарт із заварним кремом - безпрограшний варіант на будь-яке свято. Цей десерт миттєво зникає зі столу. Він апетитний і ніжний.
Особливу спокусу дарує ароматна яскрава полуниця.
Інгредієнти:
200 г борошна
120 г масла
1 ч. л. цукру
2 ст. л води
3 яєчних жовтки
250 мл молока
50 г вершкового масла
2 ст. л. борошна
50 г білого шоколаду
2 ст. ложки цукру,
10 г ванільного цукру
400 г полуниці
Приготування:
Змішати просіяне борошно, сіль і цукор. Додати нарізане кубиками масло і подрібнити блендером в крихту. Налити холодну воду і швидко замісити тісто, щоб не вийшло твердим.
Загорнути його у плівку і залишити у холодильнику на 40 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикраси з цукерок: показали 15 трендових ідей для торту
Збити жовтки з цукром добіла. Додати борошно і знову збити.
Скип'ятити молоко і тонкою цівкою влити в яєчну суміш, не припиняючи збивати. Поставити на середній вогонь крем і варити, постійно помішуючи до загустіння.
Додати масло, ванільний цукор, подрібнений білий шоколад і перемішати крем до однорідності.
Охолодити заварний крем до кімнатної температури. Накрий харчовою плівкою і поставити у холодильник.
Охолоджене тісто розкачати у пласт завтовшки 4-5 мм. Викласти тісто у форму і сформувати бортики.
Покласти на тісто папір або фольгу. Зверху насипати квасолю, горох або рис. Поставити у розігріту до 180°С духовку на 10 хв. Дістати корж, зняти з нього вантаж, наколоти дно виделкою і знову поставити у духовку на 10 хв.
Потім дістати корж і охолодити. Наповнити заварним кремом і прикрасити порізаною полуницею. Поставити тарт у холодильник на 2 год. перед подачею.
Суддя "Майстер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом незвичайного торта, який під силу навіть кулінарам-початківцям. Його готують з печива OREO та морозива.
Його легкий рецепт - далі у статті.
Коментарі