Щоб приготувати торт-омлет, не потрібно особливих умінь.
Якщо маєте міксер та плиту, то все у вас вийде з першого разу. Для цієї оригінальної японської страви потрібні лише свіжі яйця.
Щоб перевірити термін придатності, опустіть яйце в каструлю з водою. Якщо потоне — такий омлет безпечно їсти, пише shuba.
Що потрібно, щоб торт-омлет вийшов гарний
Глибока пательня з кришкою
Окремі мисочки
Міксер
Великий дуже гострий ніж
Лопатка
Інгредієнти
Для омлету
Яйця курячі - 5 шт.
Какао-порошок - 1 ст. л.
Цукор - 4 ч. л.
Масло вершкове 73% за смаком
Як приготувати
Розбийте яйця, відокремлюючи білки від жовтків. Додайте до жовтків какао та дві чайні ложки цукру.
Збийте міксером до утворення однорідної маси.
Окремо збийте білки до густої піни. Додайте дві чайні ложки цукру та збийте ще раз.
Розігрійте на плиті пательню, змащену вершковим маслом. Вилийте туди масу з какао та жовтків.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французький сніданок за 10 хв.: як швидко приготувати найсмачніші тости з корицею
Випікайте впродовж 1 хвилини на слабкому вогні.
Викладіть на напівготову масу з какао збиті білки. Накрийте пательню кришкою. Випікайте 5 хв.
За допомогою лопатки вийміть торт-омлет на таріль. Розріжте навпіл. Коли торт-омлет трішки охолоне і ви зможете брати його до рук, викладіть одну половину на іншу так, щоб коричнева частина опинилася зверху, а білі частини приліпилися одна до одної. Розріжте ще на дві частини. Торт-омлет можна їсти як теплим, так і холодним.
Надзвичайно простий у приготуванні сендвіч з нуту перетворює бобові на багату на білки закуску, яка сподобається кожному. Готується без майонезу, тому підійде тим, хто дотримується здорового способу життя.
Найкраще приготувати сендвіч заздалегідь і насолоджуватися ним на обід протягом усього тижня. Або ж взяти з собою на роботу чи на веганський пікнік.
Коментарі