Тарт - це відкритий пиріг з пісочним тістом та різноманітними начинками. Вибрати можна будь-що. Перед важливим святкуванням або на швидкоруч краще приготувати перевірений рецепт. Він готується зі звичайних продуктів, які в будь-якому холодильнику, але на смак виходить неймовірним. Усе просто та дуже смачно. Яблучний тарт виходить знизу хрустким, а зверху ніжним.
Інгредієнти:
Борошно - 250 г
Масло вершкове (для тіста) - 125 г
Масло вершкове (для начинки) - 30 г
Сіль - 1 щіпка
Яйця - 1 шт.
Цукор (для тіста) - 50 г
Цукор (для начинки) - 100 г
Яблука зелені - 4-5 шт.
Крохмаль кукурудзяний - 1 ст. л.
Яблучний сік - 200 мл
Кориця - 3 ст. л.
Лимонний сік - 2 ст. л.
Цукрова пудра - 1 ст. л.
Приготування:
Увімкнути розігріватися духовку до 200 ° C.
У блендер покласти вершкове масло, борошно, сіль і цукор, швидко збити. Тісто не можна довго місити, масло повинне залишатися холодним і танути тільки в духовці.
Додати куряче яйце і швидко замісити тісто.
Сформувати з нього кулю.
Тісто розподілити по формі, наколоти виделкою і прикрити пергаментом. Висипати будь-яку крупу для того, щоб при випіканні тісто не піднялося.
Випікати 15-20 хвилин.
Яблука помити і очистити від шкірки. Одне нарізати півкільцями і скропити лимонним соком, щоб воно не потемніло. Решту яблук нарізати кубиками.
Розтопити вершкове масло в сковороді, викласти яблука, цукор і корицю. Перемішати.
Обсмажувати, поки цукор не розчиниться і яблука не почнуть карамелізуватися.
Налити ¾ частини яблучного соку в сковороду.
Читайте також: Австрійський тарт з чорницею виходить з легким ароматом кориці
У частині соку розвести крохмаль і влити в сковороду.
Готувати ще 2-4 хвилини, постійно помішуючи, поки сік не загусне.
Готові яблука викласти в готову пісочну основу, зверху розподілити яблука, нарізані півкільцями, присипати цукровою пудрою і прибрати в духовку під гриль на 3 хвилини.
Коментарі