субота, 05 січня 2019 03:28

5 рецептів різдвяного печива нашвидкуруч
5

Різдвяне печиво — особлива випічка. Печеться воно з трепетом, в очікуванні великого свята. Наприклад, пряники чудово зберігаються впродовж 2-3 місяців, якщо залишаться. Варто лише тримати їх у металевій коробці. Пропонуємо вашій увазі 5 рецептів різдвяного печива, приготування кожного з яких займе у вас не більше однієї години. Одягайте фартухи і гайда на кухню!
Імбирно-медові пряники
Автор: Мар'яна Чорнієвич
 
Цукор 100 г

Мед 150 г

Масло 75 г

Яйце 1 шт

Борошно 500г

Сода 1 ч.л.

Кориця 1 ч.л.

Сухий імбир 2 ч.л.

Мускатний горіх 1/2 ч.л.

Подрібнена гвоздика 3 шт

Дрібка солі
На водяній бані розмішати цукор, мед, яйце, сіль, соду, сіль, гвоздику, корицю, імбир та мускати горіх. Вимішати поки не розчиниться цукор, на це піде 5-7- хв. Додати нарізане кубиками масло, змішавати, зняти з вогню. Додати борошно. Розкачати тісто товщиною 0,5 см і вирізати формами пряники. Випікати 10 хв при температурі 180ºС.

Вівсяне печиво

Автор: Мар'яна Чорнієвич
 

Борошно 100 г

Вівсяні пластівці 300 г

Яйця 2 шт

Вершкове масло 250 г

Соняшникове насіння 20 г

Цукор 300 г

Розпушувач 2 ч.л.

Ванільний цукор 30 г

Родзинки 100 г

(за смаком можна додавати будь-які сухофрукти, горіхи)

Насіння і вівсяні пластівці окремо підсушити на сухій гарячій пательні до золотистого кольору і подрібнити. 1 ст.л. пластівців залишити цілими. Родзинки залити окропом, залишити на 10 хв. Змішати подрібнені й цілі вівсяні пластівці. Цукор збити з маслом. Додати яйце, перемішати і всипати борошно з розпушувачем. Додати насіння, пластівці, родзинки. Деко вистелити пергаментом і змастити маслом. Кульки з тіста формувати мокрими руками. Виклавши на деко притискати кульки, злегка розплющуючи їх. Випікати печиво у розігрітій до 180°С духовці протягом 15-20 хв.

Імбирне печиво

Автор: Мар'яна Чорнієвич
 
Борошно 425 г

Цукрова пудра 100 г

Масло 125 г

Мед 100г

Молоко 1 ст.л.

Яйце 1 шт

Жовток 1 шт

Сода 1/2 ч.л.

Кориця 1/2 ч.л.

Сухий імбир 1/2 ч.л.

Гроздика 1/2 ч.л. (за бажанням)

Глазур (1 білок, 200 г цукрової пудри)

Яйце, жовток, масло, цукрову пудру ( можна частково замінити на ванільну цукрову пудру), мед, дрібку солі, корицю, імбир, ложку молока, соду замісити. Поступово додавати борошно. Тісто можна розкачувати одразу на пергаменті, так ви не зруйнуєте форму печива, готовий виріб переносити не доведеться.

Для приготування глазурі у білок потрібно додати цукрову пудру. Додаємо поступово, при цьому повсякчас помішуючи глазур. Розмальовувати печиво можна за допомогою кондитерського мішка чи звичайного файлу (для цього в одному куті потрібно зробити невеликий надріз).

Пряники з какао

Автор: Мар'яна Чорнієвич
 

Масло 120 г

Какао 5 ст.л.

Склянка борошна (200 г)

Склянка цукрової пудри

Яйце 1 шт

Тісторозпушувач 1 ч.л.

Ванілін 1 ч.л.

Розтоплене масло додати до пудри, добре збити міксером. До маси додати усі сипучі елементи і яйце. Збивати міксером. Загорнути масу в плівку і покласти в холодильник на 30 хв. Охолоджене тісто розкачувати і вирізати фігурні форми. Випікати при температурі 180°С впродовж 10-12 хв.

Біскотті

Автор: Мар'яна Чорнієвич
 

Борошно 300 г

Масло 75 г

Цукор 150 г

Горіхи 100 г

Родзинки 50 г

Яйце 1 шт

Розпушувач 5 г

Дрібка солі

Ваніль

М'яке масло збити з цукром та яйцем. У борошно всипати розпушувач, сіль, ваніль. Додати подрібнені горіхи та попередньо замочені родзинки. Змішати усе разом. Тісто розділити навпіл і сформувати два батони. Викласти їх на деко і випікати і розігрітій до 180°С духовці протягом 25 хв.

Зараз ви читаєте новину «5 рецептів різдвяного печива нашвидкуруч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути