У пору зимових святкових днів слід звернути увагу на вишукані коктейлі з ігристого напою. Британське видання назвало топ-10 кращих коктейлів на основі шампанського.
1. Класичний коктейль
Покладіть кубик цукру на дно келиха і додайте 3-4 краплі біттера. Налийте коньяк, щоб він покрив цукор, після чого долийте холодного шампанського. Прикрасьте часточкою апельсина.
2. Кардинал
Збийте в блендері 50 грам полуниці та 200 грам малини, після чого пропустіть суміш через сито. Видавіть сік лимона і додайте трохи цукрової пудри. Залиште суміш настоятися протягом години. Після чого візьміть келих і додайте 2-3 столові ложки суміші. Долийте шампанського.
3. Французький 75
Покладіть в шейкер трохи колотого льоду. Додайте 40 мл джину, 20 мл цукрового сиропу і добре струсіть. Подавайте коктейль з часточкою лимона.
4. Життя Райлі
Покладіть кубик цукру на дно келиха і додайте кілька крапель біттера. Налийте 20 мл бурбона і залийте холодним шампанським. Прикрасьте коктейльною вишнею.
5. Полуденна смерть
Простий рецепт, але бездоганний смак: налийте в келих 30 мл. абсенту і додайте холодного шампанського.
6. Джулеп з шампанським
Покладіть кубик цукру і 6-8 листків м'яти в охолоджений келих. Розітріть листя з цукром, поки вони не пустять сік. Додайте в келих льоду і налийте 60 мл бурбона. Долийте шампанське і прикрасьте листям м'яти.
7. Чорний оксамит
Наполовину наповніть келих шампанським і додайте темне пиво Гіннес.
8. Іскристий
Додайте 25 мл горілки і 15 мл напою з бузини в шейкер з льодом. Гарненько струсніть і вилийте суміш у келих. Додайте холодне шампанське і подавайте коктейль з часточкою лимона.
9. Фламінго
Налийте 20 мл горілки і 20 мл Кампарі в шейкер з льодом. Струшуйте, поки руки не відчують холод. Вилийте суміш в келих і долийте шампанського. Прикрасити часточкою апельсина.
10. Любов Канар Дюшен
Налийте 15 мл малинового лікеру і 15 мл червоного кюрасао в шейкер з льодом. Струшуйте, поки шейкер не стане холодним. Вилийте суміш в келих і долийте шампанське Канар Дюшен Брют.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно запекти різдвяний пиріг.
Після новорічної ночі та ситного застілля снідати варто бульйоном. Пити краще лише чай.
Коментарі