середа, 10 січня 2018 08:59

Західний капітал має розмити гроші і вплив наших олігархів

Автор: www.racurs.ua
  Суд Кіпру може арештувати лондонські апартаменти Ріната Ахметова в Гайд-парку, найбільш престижному районі міста, повідомило видання ”Файненшл Таймс”. На момент купівлі 2011 року резиденція олігарха була найдорожчою в Англії, її вартість — 136 мільйонів євро, близько 4,5 мільярда гривень
Суд Кіпру може арештувати лондонські апартаменти Ріната Ахметова в Гайд-парку, найбільш престижному районі міста, повідомило видання ”Файненшл Таймс”. На момент купівлі 2011 року резиденція олігарха була найдорожчою в Англії, її вартість — 136 мільйонів євро, близько 4,5 мільярда гривень

Власники Укрнафти з неконтролюючим пакетом акцій збільшили суму, що збираються відсудити в України, до $5,439 млрд. У вересні минулого року їхні претензії за поданням до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма становили $4,7 млрд. Слухання призначені на 19 лютого — 2 березня 2018 року.

Позов у червні 2015-го подали три ­кіпрські компанії, що належать групі Приват Ігоря Коломойського й Геннадія Боголюбова. Позивачі називали кілька причин своїх вимог. Це примусове позбавлення власності видобутого Укрнафтою газу — без відшкодування. Або його купівля за заниженими цінами національною компанією "Нафтогаз України". А також — відсторонення призначених інвесторами осіб від управління компанією. Збільшення рентної плати за використання надр.

"Нафтогазу України" належить 50% +1 акція Укрнафти. Групі компаній, пов'язаних із колишніми акціонерами Приватбанку — майже 42%.

На початку 2015-го Верховна Рада ухвалила закон "Про акціонерні товариства". Він передбачає зниження кворуму для проведення зборів акціонерів до 50% +1 акція. Це дозволило вперше за 12 років поставити державний менеджмент і вивести компанію з-під контролю групи Приват.

— Є ймовірність, що Коломойський відсудить ці гроші, — говорить економіст 38-річний Тарас Загородній. — Усе залежить від того, як вестимуть справу. І наскільки були порушені права міноритарних власників згідно з британським законодавством. Враховуючи те, як наша держава часто нехтує своїми ж законами, впевнений — у Коломойського є судові перспективи.

Суд Кіпру заморозив $820 млн активів Ріната Ахметова у справі Укртелекому.

Рішення ухвалили 27 грудня торік. У подальшому воно може поширитися на лондонські апартаменти олігарха у Гайд-парку, найпрестижнішому районі міста, повідомляє "Файненшл таймс".

Суд виніс ухвалу у зв'язку з позовом компанії "Рага Естеблішмент". Її власником є голова правління "Родовід Банку" Денис Горбуненко. Позивач стверджує, що "Рага Естеб­лішмент" продала Ахметову Укртелеком 2013 року за $860 млн. Із них Ахметов як аванс вніс $100 млн. На цьому платежі припинилися. До 8 січня він має час для апеляції.

Фонд держмайна нещодавно оголосив угоду з продажу Укртелекому недійсною. Вимагає повернути корпорацію державі. Позови у справі Укртелекому розглядають в Україні та Лондоні.

— Це розборки українських мільярдерів — один подав до суду на іншого, — каже інвестиційний банкір Сергій Фурса, 35 років. — Необхідно провести масштабну приватизацію, щоб зайшов західний капітал і розмив гроші та вплив наших олігархів.

Зараз ви читаєте новину «Західний капітал має розмити гроші і вплив наших олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути