Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2012 05:00

"Західна Україна не гумова"

— Список "Свободи" нічим не кращий, ніж у інших. Ті самі люди із сумнівним минулим, незрозуміло як нажитими грішми та всіма іншими атрибутами підмоченої репутації,  — каже нардеп-"регіонал" 61-річний Юрій Болдирєв.

"Свобода" навряд чи подолає прохідний бар'єр. Українці обережні та помірковані. Одна справа вголос підтримувати націоналістів: "Так, цих козлів та злодіїв у кабінетах треба замочити". Інша — зробити це. Біля нас живуть народи, більше схильні до колективного екстремізму. Візьмімо росіян. Вони за останні 20 років встигли двічі повоювати в Чечні та розстріляти з танків свій парламент. Румуни вбили свого президента Чаушеску. Ви можете уявити, щоб ми діяли, як вони? Я — ні. Внутрішній код нації, усі наші архетипи такі, що ми проти екстремізму. Риторику підтримуємо, а реалізацію — ні.

Для подолання бар'єра "Свободі" замало підтримки Західної України. Там захочуть пригрітися всі відомі опозиції. Західна Україна не гумова.

Для дотримання стилю "Свободі" потрібна партія-антипод. Реальним її противником могла би бути партія Наталії Вітренко. Але не вийде. "Вітренківці" зараз не відіграють помітної ролі. Партію регіонів, зрозуміло, критикують усі. Але в нас є люди, які розділяють ідеї українського націоналізму. Наприклад, Орест Муц. При цьому всі дотримуються партійної дисципліни. Тому невдячну роль противників для "Свободи" гратимуть комуністи.

Зараз ви читаєте новину «"Західна Україна не гумова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути