Ексклюзиви
середа, 27 грудня 2017 07:50

"Вербують у першу чергу тих, хто наживається на країні"

Автор: reuters
  У затриманого в Кабінеті міністрів російського шпигуна Станіслава Єжова на рахунках є майже два мільйони гривень. У його дружини-росіянки у ”Сбербанке Росcии” — 286 мільйонів рублів — 135 мільйонів гривень
У затриманого в Кабінеті міністрів російського шпигуна Станіслава Єжова на рахунках є майже два мільйони гривень. У його дружини-росіянки у ”Сбербанке Росcии” — 286 мільйонів рублів — 135 мільйонів гривень

Увечері 20 грудня Служба безпеки України затримала в Кабінеті міністрів російського шпигуна 39-річного Станіслава Єжова. Спецслужби зацікавилися ним давно. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман знав про це за кілька місяців до затримання свого підлеглого.

У СБУ розповіли, що Єжова завербували російські спецслужби під час тривалого закордонного відрядження. Чиновнику оголосили про підозру в державній зраді.

"Він мав доступ до документів. Мабуть, почав поводитися занадто нахабно, відчуваючи безкарність. Тому вляпався, — каже колишній заступник голови Служби безпеки України Олександр Скіпальський, 72 роки, в інтерв'ю виданню "Главком". — А таких Єжових навколо Гройсмана і Порошенка — десятки.

Якщо людина національно свідома і державотворча, її майже неможливо завербувати. Якщо вона використовує державу як засіб для збагачення — це перший кандидат. Спецслужби таких знають. Їм потрібні ті, хто володіє інформацією.

В Україні повинно проходити щонайменше одне таке затримання на тиждень".

— Ми не знаємо напевно, скільки російських агентів зараз у нашому тилу, — говорить координатор групи "Інформаційний спротив" і нардеп 45-річний Дмитро Тимчук. — Коли тільки починалися події в Криму, наша група досліджувала морально-психологічний стан у Генеральному штабі. Дехто там неприховано очікував приходу росіян.

На щастя, у нас добре працюють структури військової контррозвідки в Міністерстві оборони. Протягом 2014–2015 років вони відсіяли прокремлівські кадри. Однак зрозуміло, що далеко не всі агенти РФ потрапили під таку ідеологічну люстрацію. Багато хто досі на своїх посадах. Таємно, а дехто і не зовсім, люб­лять Росію.

Російська шпигунська мережа в Україні може бути більшою, ніж ми здатні уявити. Їхня мета — не тільки політична дестабілізація. А й інформаційні, економічні атаки. Передача в РФ важливої інформації. Або поширення на нашій території їхньої пропаганди.

Це стосується насамперед чиновників старої, радянської школи. У них немає відчуття, що Росія — агресор. Вони все ще вірять у міф про братські народи.

Також у нас тривалий час військові та цивільні чинов­ники отримували вкрай низьке соціальне забезпечення. Порівняно з тією ж РФ. Наші чиновники погоджуються на винагороду російських спецслужб у тисячу доларів.

Треба покращувати роботу української контррозвідки і ретельно перевіряти людей в органах державної влади.

У Кабінеті міністрів Станіслав Єжов відповідав за переклад зустрічей прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з іноземними делегаціями. До того працював у посольстві України в США, в Адміністрації прези­дента.

Дружина Єжова — Юлія Мірошникова — громадянка Росії, кандидат наук у галузі енергоустановок. Працювала в США, готувала аналітичні доповіді та дослідження для японського інституту прикладної енергетики. Зараз працює в компанії "ДТЕК" Ріната Ахметова. Виховують доньку Марію. Мешкають у столичній квартирі площею 90 кв. м. На рахунках Єжова — $70 тис. готівкою — майже 2 млн грн. У його дружини в "Сбербанке России" — 286 млн руб., це 135 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «"Вербують у першу чергу тих, хто наживається на країні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути