Ексклюзиви
понеділок, 14 грудня 2009 18:12

Уряд проіндексує платню військовослужбовцям

— Збройні cили України — абсолютний синонім для мене незалежної держави, — каже прем"єр-міністр Юлія Тимошенко 11 грудня на урочистому зібранні з нагоди річниці створення Сухопутних військ.

Глава уряду нагадує, що саме представники Сухопутних військ першими взяли участь у миротворчих акціях за межами країни. Загалом до цих операцій долучилися близько 25 тис. військових. Юлія Володимирівна також подякувала 2,5 тис. воякам, які торік допомагали українцям у боротьбі з повінню.

Юлія Тимошенко повідомила, що до кінця року в повному обсязі проіндексують грошове забезпечення і платню всім, хто служить і працює в армії.

2,5 тисячі вояків торік допомагали українцям у боротьбі з повінню

Болить голові Кабміну й питання житлового забезпечення військовослужбовців. За її словами, військових часто оббирали комерційні структури, що отримували землю від Міноборони, а натомість не розраховувалися за неї обіцяними квартирами. Щоби вирішити болюче для армії питання, уряд будуватиме житло для військових за рахунок фінансування Державної іпотечної установи. Так, як це робилося у рамках антикризової програми підтримки будівельної галузі.

— Перший внесок, який зробить у найближчий тиждень іпотечна установа — це 150 мільйонів гривень, які дозволять добудувати понад три тисячі квартир. Це той план, який ми маємо і який розпочинаємо робити щодо Збройних сил, — каже Юлія Тимошенко.

Іще одна інновація — ліквідували так званий Спеціальний фонд Міністерства оборони, що мав фінансувати соціальні видатки армії.

— Кожен рік армія сподівалася на так званий Спеціальний фонд, коли планували продавати майно, землі й з цього мати великі прибутки. Але щороку це завершувалося великим пшиком — нуль прибутків, нуль витрат.

Із 1 січня фінансування армії здійснюватиметься винятково з держбюджету. А тому очікування військовиків на житло матимуть міцніше підґрунтя у вигляді зобов"язань держави, оформлених у відповідних статтях її бюджету. Все надлишкове майно передадуть Фонду держмайна. Він, на думку Юлії Тимошенко, розпоряджатиметься ним ефективніше.

Зараз ви читаєте новину «Уряд проіндексує платню військовослужбовцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути