Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2018 00:45

Українці розвивають польську економіку

— Ми не прийматимемо в Польщі біженців із Близького Сходу і Північної Африки. Це наше суверенне рішення, — каже 2 січня прем'єр-міністр Польщі 49-річний Матеуш Моравецький. — Докладаємо надзвичайних зусиль до зниження напруги на східних рубежах ЄС. Ми вже прийняли кілька десятків, а можливо — навіть більше 100 тисяч біженців з України. Без надання їм притулку.

2016–2017 років статус біженця в Польщі отримали 88 українців. Ще 239 — статус особи, яка потребує додаткового захисту.

— Польські урядовці у своїх заявах навмисно плутають біженців і економічних мігрантів, — каже дипломат Богдан Яременко, 46 років. — Держава бере зобов'язання щодо утримання й соціального забезпечення біженців. Таких Польща приймає з України кілька десятків на рік. Усі інші — це економічні мігранти, які законно або незаконно там працюють і розвивають економіку. Ніякого додаткового навантаження не несуть, а навпаки — закривають дірки, що утворилися через масовий виїзд поляків до інших країни ЄС.

Польща знімає з себе відповідальність за відмову від єдиної міграційної політики, яку запропонувала канцлер Німеччини Анґела Меркель. Заява Моравецького розрахована на Брюссель.

Зараз ви читаєте новину «Українці розвивають польську економіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути