понеділок, 27 липня 2009 18:19

Українці навчилися розрізняти популізм і голослівні обіцянки

 

— Через структурні вади вітчизняної економіки криза позначилася на Україні більше, ніж на інших державах, — каже  директор програм політичного аналізу й безпеки Міжнародного центру перспективних досліджень Віктор Чумак, 50 років. — А негативна оцінка дій уряду свідчить про те, що українці навчилися розрізняти голослівні обіцянки й популістичну риторику Тимошенко і реальні дії урядовців. Ситуація в економіці й становище більшості людей вкрай тяжкі.

Старший дослідник Інституту економічних досліджень і політичних консультацій 25-річний Віталій Кравчук зауважує, що в умовах нинішнього політичного протистояння між Кабміном, Секретаріатом президента і Верховною Радою уряду доволі складно долати кризу.

— На відміну від інших націй, українці завжди песимістично оцінювали дії влади, — каже. — А вона поки що не переконала людей, що діє правильно.

На думку експерта, уряд досить оперативно реагує на ситуацію в окремих галузях:  наприклад у банківській системі, державних монополіях, не дає збанкрутувати "Нафтогазу". Однак до структурних реформ у промисловості, сільському господарстві, пенсійній системі, освіті, охороні здоров"я, руки у Кабміну не доходять. А це поглиблює кризу.

Зараз ви читаєте новину «Українці навчилися розрізняти популізм і голослівні обіцянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути