вівторок, 07 серпня 2012 00:15

"Удар" налаштований голосувати за продаж земель

Володимир Фесенко, 53 роки, політолог:

— Нинішній Кличко нагадує раннього Ющенка: нічого особливого не робить, а рейтинг зростає. Його теж веде якась сила і вдача. Кличко також особливо не переймається своєю політичною силою. До нього йдуть багато людей. Він усім щось обіцяє, але там є різні позиції, погляди, внутрішні конфлікти, як і свого часу в "Нашій Україні".

Більша частина прихильників Кличка вважає, йому треба співпрацювати саме з опозицією. Однак у нього строкатий електорат. Третина — опозиційно налаштовані люди. Інша третина — ті, хто підтримували Партію регіонів. Кличко мав зростання популярності на Заході і Сході. Важливо зберігати цей баланс. Похід Кличка на Захід звузить його електоральну базу й посилить конфлікт з опозицією. У цьому полягатиме стратегія влади. Ближче до президентських виборів Кличка та Яценюка зіштовхуватимуть між собою як потенційних опонентів Януковича. Кличка зіштовхають у нішу націонал-демократії, хоча вона не зовсім органічна для нього.

Павло Розенко, 42 роки, екс-заступник міністра праці та соцполітики, кандидат у депутати за списком "Удару":

— Я був приємно здивований списком. Очікував, що побачу там бодай кілька контроверсійних персонажів, бо так завжди буває. Але "Удар" розподілив кандидатів за галузями. За день до з'їзду мені зателефонували та попросили представити соціальний напрямок у партії. І вже йдучи до зали, розумів, якщо я цю програму проголошуватиму, то за неї і відповідатиму. Так і трапилося. А про своє 10-те місце дізнався під час з'їзду.

Анатолій Гриценко, 54 роки, голова "Громадянської позиції", кандидат у депутати за списком "Батьківщини":

— Після затвердження виборчої програми партії "Удар" виникла проблема, і вона дуже серйозна. Бо може спровокувати конфлікт у Раді в перші тижні з початку її роботи. "Батьківщина" та "Свобода" голосуватимуть за подовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення, проти планів Януковича прийняти закон про ринок земель та швидко скупити її за безцінь, фактично, передати в руки кількох сімей. Не можна впроваджувати ринок земель в умовах тотальної недовіри до влади і в умовах глибокої світової кризи, коли втратимо землю, а гроші можуть перетворитися на папірці. Як видно з їхньої програми, фракція "Удар" налаштована голосувати за ринок земель, з певними застереженнями. Але ці застереження команда Януковича обійде легенько й усе одно прибере землю до своїх рук.

Олексій Гарань, 52 роки, політолог:

— Найбільше турбує те, що Кличко на сьогодні так і не зміг домовитися з "Батьківщиною" та "Свободою" про єдиних кандидатів у мажоритарних округах. По більшості округів уже є кандидат від Об'єднаної опозиції, незадоволені самовисуванці. Змагання між опозицією і Кличком призведе до того, що в Раду пройдуть кандидати від влади. Це призведе до дуже негативних наслідків.

Зараз ви читаєте новину «"Удар" налаштований голосувати за продаж земель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути