вівторок, 29 березня 2011 01:45

Учні складатимуть екзамени своєму вчителю

Учні п'ятих–восьмих класів із 10 по 20 травня писатимуть підсумкові контрольні роботи з чотирьох предметів: історія України, математика, українська та іноземна мови. Про іспити у перехідних класах стало відомо кілька тижнів тому.

— Їх проводять для перевірки якості знань, — пояснює 47-річний Дмитро Табачник, міністр освіти і науки, молоді та спорту. — Тому що довели освіту до ручки. Між школами разючий розрив. Освітяни криком кричать. Приходить дитина з іншої школи у восьмий клас — абсолютно не знає програми за сьомий. Торік ми проводили вибіркові іспити в 150 школах із географії. Проаналізували і дійшли висновку, що немає оптимальнішого контролю, ніж іспити. Поговоріть із ректором будь-якого політехнічного університету — Львівського, Одеського, Харківського чи Київського. 64 відсотки першокурсників не можуть скласти після першого семестру іспит із математики. 55 відсотків — із фізики. Це через відсутність підсумкового проміжного контролю.

— Учні складатимуть іспити своєму вчителю і викладачу з паралельного класу,— говорить. — До хабарництва це не призведе. Давайте припинимо теревенити, що в сьомому класі вчитель із Маші чи Саші братиме хабара.

Зараз ви читаєте новину «Учні складатимуть екзамени своєму вчителю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути