пʼятниця, 23 червня 2017 06:10

"Тягловими конячками" були "Народний фронт" і БПП

Петро Порошенко відзначив українців за внесок у реалізацію євроінтеграційних прагнень України.

Орденами "За заслуги" III ступеня нагородили міністра закордонних справ Павла Клімкіна, посла Андрія Олефірова, посмертно — журналіста Сергія Воропаєва. Він 20 років був кореспондентом українських ЗМІ у Брюсселі. Орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня президент нагородив колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. На виконання критеріїв для безвізу за його уряду ухвалили 144 закони та акти.

"Президент, уряд і більшість у Верховній Раді працювали злагоджено й ефективно, — пише політолог Андрій Миселюк, 42 роки.

— Офіційно план дій щодо безвізового режиму узгодили ще 2010 року. Пост'євромайданівська влада перейшла до практики. Уже в травні 2014-го з окупованим Кримом і війною на Донбасі, при активному лобіюванні виконувача обов'язків президента Турчинова і прем'єра Яценюка парламент проголосував за важливі закони для отримання безвізу. Це була ще обрана за Януковича Рада. Втілення безвізу прискорили після виборів нового парламенту.

Головними "тягловими конячками" для прийняття необхідних змін стали фракції БПП і "Народного фронту" разом з кураторами — президентом Порошенком і прем'єром Яценюком. Вони послідовно працювали над виконанням вимог Євросоюзу. Попри затяжну політичну кризу змогли винести роботу "з євроремонту" за межі протистояння.

Незадовго до відставки уряду Яценюка Верховна Рада в березні торік прийняла останній закон "безвізового" пакета — про електронне декларування".

Зараз ви читаєте новину «"Тягловими конячками" були "Народний фронт" і БПП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути