вівторок, 19 червня 2018 00:35

Трамп назвав Крим російським

— Крим — російський, бо всі там розмовляють російською мовою, — сказав президент США Дональд Трамп 8 червня під час вечері зі світовими лідерами після офіційної частини саміту "Великої сімки" в Канаді. Про це пише американське видання "БаззФід", посилаючись на власні джерела.

Трамп також начебто запитував у колег, чому вони підтримують Україну, адже це "одна з найкорумпованіших держав світу".

"Мені не відомо про жоден подібний коментар", — говорить 14 червня прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, 35 років.

— Під час нашої зустрічі Дональд Трамп запитував, чи говорять люди в Криму російською мовою. Ми дуже докладно роз'яснили, як це відбувається, — каже в коментарі сайту "Лівий берег" міністр закордонних справ України 50-річний Павло Клімкін. — Я питав у наших іноземних партнерів, чи була така розмова. Вони стверджують, що багато фраз подають вирваними з контексту. До них треба ставитися спокійно і не розкручувати два-три слова, сказані під час вечері.

"Не відкидаю, що Трамп міг щось таке сказати. Це в його стилі, — пише у "Фейсбуку" політолог Петро Олещук, 34 роки. — Але довести це — неможливо. Йдеться про чутки. У будь-якому разі ці слова нічого не значать. Політика США буде середньозваженою між інтересами різних впливових груп, геостратегією та купою інших факторів. Думка президента — лише один із них".

Зараз ви читаєте новину «Трамп назвав Крим російським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути