четвер, 15 квітня 2021 06:06

Стерненка й Демчука випустили із сізо

— Це ще не перемога. Найголовніше — за тиждень, коли буде розгляд апеляції та рішення по суті. Зміна запобіжного ще нічого не означає, тож не розслабляємося, — каже 9 квітня в залі суду активіст 26-річний Сергій Стерненко.

Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід Сергію Стерненку та 41-річному Руслану ­Демчуку з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. У СІЗО перебували з 23 лютого. Тоді суддя Приморського суду Одеси Віктор Попревич визнав їх винними у справі про розбій і викрадення людини 2015-го. Їх засудили до семи років і трьох місяців тюрми з конфіскацією половини майна. Обвинувачують у розбої та незаконному зберіганні зброї, викраденні депутата Комінтернівської районної ради на Одещині 36-річного Сергія Щербича. Він — колишній керівник районної організації проросійської партії "Родина" в Одесі. Організовував поїздку тітушок на протести в Київ під час Революції гідності, був учасником антимайдану.

Розгляд апеляції на вирок запланований на 16 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Стерненка й Демчука випустили із сізо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути