Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2017 05:36

Росія віддає Сибір і планує приростати Арктикою

У головах московітів розвиднилося. Піврічна напруга спала. Ридати вони не ридали, як було по смерті Сталіна, але напівсиротами почувалися поголовно. Бо Путін довго не казав, буде їм далі за батька чи кого замість себе поставить. Зрештою, змилостивився. Сказав: правитиме й далі.

А буде Путін — буде й Росія. І не просто буде — приростатиме новими землями. Не Сибіром, щоправда, як пророкував Ломоносов. Сибіром сучасна Московія навпаки — меншатиме. Китайці вже чи не весь Далекий Схід заселили, нафтові монополії скуповують. Навіть найбільше у світі прісноводне сховище фактично приватизували — зводять на Байкалі завод із виробництва бутильованої води, потужністю два мільйони тонн на рік. Для китайського ринку.

І на Якутію може змаліти безпробудно горда Росія. На конкурсі краси, що завершився цього тижня в Китаї, вона брала участь як окрема держава. Красуня якутка виборола корону в номінації "Краща нова країна".

Проте Бог із ним, із Сибіром. Росія приростатиме Арктикою. Упродовж усього нинішнього століття. Таку замануху оголосив Путін виборцям 8 грудня на півострові Ямал під час церемонії навантаження першого танкера зрідженим газом.

А ще, можливо, Суданом приростатиме, куди Кремль почав перекидати своє сирійське військо.

Хіба такі перспективи можуть не окрилити звиклий до величі ­народ?

Про порожню казну вороги, звісно, брехали. У рахунковій палаті запевнили, що Резервного фонду держави вистачить аж до Нового року. Пенсії, сказали, роздадуть, зарплати — також, хоча й не всім. Але чим зустріти свято — знайдеться.

Ялинку вже поставили. Хай заввишки лише два метри і не на Красній площі, а в сибірському селі Нерюктяїнськ. Зате унікальна — ніде у світі такої немає. Із гною. Грайливо припорошена снігом, на верхівці — червона зірка. Точнісінько, як над Кремлем. Справжня російська краса.

Словом, у московітів усе гаразд. І до того, що є, невдовзі додасться ще. І новорічне свято, як у людей, і нові території, і нові війни для всенародної гордості.

Зараз ви читаєте новину «Росія віддає Сибір і планує приростати Арктикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути