Ексклюзиви
середа, 15 червня 2011 05:00

Розповідь посла про Гюррем

"Вихід турецького серіалу про українську дружину султана Сулеймана "Золота доба" спричинив скандал у Туреччині. Декілька інтелектуалів-ісламістів заявили, що фільм паплюжить палацове життя в Оттоманській імперії та султана. Останнього показано "розбещеним", "п'яницею" та "ласим до розкошів". Багато претензій і до зображення гарему.

Зараз турецькі телевізійники збираються купити український серіал про Роксолану".

Газета "Джумгурієт", Туреччина

Суперечка про польський пам'ятник

"Пам'ятник розстріляним польським науковцям Львова будують за польські гроші. Відкрити мають 4 липня, на 70-ту річницю трагедії.

Депутати з ВО "Свобода" називають проект провокаційним і таким, що може зашкодити українсько-польським відносинам. Професор Ґжеґож Грицюк із Вроцлавського університету заперечує будь-яку участь українських формувань у розстрілах:

— У 1950-ті КДБ почало операцію компрометації Теодора Оберлендера, який створював іноземний легіон вермахту "Нахтіґаль", а потім став міністром у ФРН. Совіти підготували документи так, що нібито він відповідальний за вбивство професорів. Якщо українці не винні у розстрілах, чому націоналісти виступають проти увічнення жертв?"

Газета "Жечпосполіта", Польща

Новий Радянський Союз?

"Україна опинилася на роздоріжжі. Оминути його вже не вдасться. Росія досі шантажує Україну газовими цінами, а російська церква посилює антиєвропейські настрої в країні. Як завжди у випадку Росії, немає калача без бича.

Проте річ не лише в газі. Росія захоплює важливу інфраструктуру сусідів Євросоюзу — України й Білорусі. Лише на тлі бідності та нестабільності сусідів "керована демократія" Путіна виглядає як влада порядку. Натомість інтереси Німеччини та ЄС цілком інші — зберегти привабливість європейської моделі. І якщо міжнародна спільнота виділяє $14 млрд на допомогу арабським повстанцям, то потрібно відповідно ставитися до країн Східної Європи".

Зараз ви читаєте новину «Розповідь посла про Гюррем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути