Ексклюзиви
середа, 22 червня 2016 07:35

Рада провалила закон про спецконфіскацію

16 червня народні депутати не внесли в порядок денний законопроект про арешт і конфіскацію активів корумпованих чиновників. Для цього забракло голосів. Підтримали 169 нардепів із необхідних 226. У повному складі не голосували "Опозиційний блок" та "Батьківщина". Два голоси дала "Самопоміч".

Проект закону передбачає конфіскацію майна за підозри, що його отримали внаслідок злочинної діяльності. Для цього не потрібно обвинувального вироку суду. Конфіскувати можуть під час слідства.

Завдяки закону до держбюджету планували залучити $1,5 млрд. Це заарештовані активи екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

— Якщо не скористатися процеду­рою спецконфіскації, до кінця року гроші можуть розморозити й повернути на офшорні рахунки Януковича, — каже голова фракції "Народний фронт" 40-річний Максим Бурбак.

— Це вигідно Януковичу та його оточенню. Кошти без цього закону неможливо конфіскувати. В іншому випадку вони потрапили б до держбюджету. Потім їх могли б використати на придбання озброєння для українського війська, — говорить нардеп від "Народного фронту" Олег Медуниця, 44 роки.

Зараз ви читаєте новину «Рада провалила закон про спецконфіскацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути