вівторок, 30 серпня 2011 09:52

"Покричали б на Януковича. Але завжди кричали"

Радниця президента Ганна Герман виступила за діалог між владою та опозицією. Про це вона написала у своєму журналі в інтернеті, підкресливши, що лідери опозиції часто бувають на Банковій. У відповідь ті звинуватили Герман у брехні. Експерти розповідають, як налагодити діалог між владою та опозицією.

Дмитро Видрін, 62 роки, позаштатний радник президента:

— У Швейцарії, хоч би коли я там був, завжди проходить якийсь референдум. Жодного питання там не вирішують без такого інструменту прямої демократії. Треба і нам повертатися до цих механізмів, зокрема для прояснення неузгодженостей між владою та опозицією. Якщо громадяни виступають за такі форми обмеження мітингів чи проти них — то так і має бути.

Іван Драч, 74 роки, поет:

— Для початку треба було б зібрати українську еліту — письменників, художників, інших митців, бодай кілька десятків. І хай президент із Ганною Герман із ними поспілкується. З цього можна почати.

Хай влада доведе на ділі, що вона прагне діалогу. Янукович не прийшов на Всесвітній форум українців. Який же це діалог? Покричали б на нього, так. Але завжди кричали. Колись зігнали з трибуни Івана Дзюбу, хотіли Євгена Сверстюка. Він був шокований, казав мені: "Іване, коли найдеш якийсь інший народ, то скажеш мені". Але це нормально.

Євген Головаха, 61 рік, психолог:

— Європа давно подолала культуру конфронтації. Не треба вигадувати велосипеда. По-перше — владі слід перестати переслідувати опозицію. По-друге, якщо опозиція хоче діалогу, то варто конструктивно критикувати владу, а не огульно все заперечувати. Казати, що і як зробити краще. Це найадекватніший шлях до порозуміння.

Зараз ви читаєте новину «"Покричали б на Януковича. Але завжди кричали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути