середа, 21 березня 2012 07:00

Партія Януковича із жахом очікує на вибори

Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що у країн, які не ввійдуть до Митного союзу, можуть виникнути проблеми в торгівлі з нею. Віктор Янукович згоди приєднатися до утворення досі не дав. Україна має визначатися дуже швидко, вважає 28-річна Яна Кобзова, експерт Європейської ради міжнародних відносин:

— Москва протягом року тиснула на Україну і торговельно, і політично. "Сирна війна", вочевидь, далеко не остання. Росія здатна заборонити або ускладнити доступ на свій ринок багатьох українських товарів. Зробити експорт з України не вигідним для виробників. Це питання вкрай болюче для нашого бізнесу.

З іншого боку, Україна нагально потребує якоїсь економічної угоди. Це спростило б експорт продукції, здешевило б її на внутрішньому ринку. Становище країни зовсім не таке рожеве, як хоче показати влада. До середини літа треба виплатити МВФ 3 мільярди доларів. А партія Януковича ще й із жахом очікує на вибори. Без зовнішньої допомоги упоратися з цим годі. Росія ж тут завжди рада допомогти. На відміну від МВФ або Світового банку, проблеми України з демократією її не хвилюють.

Євросоюз бажанням допомагати Януковичу не горить. Для нього йдеться не про бажання мати Україну в зоні впливу як противагу Росії. Більшу роль грає те, яку саме Україну він воліє мати за партнера. І в багатьох країнах ЄС переконані, що теперішня наша держава — далеко не той партнер, якого вони хотіли б.

Зараз ви читаєте новину «Партія Януковича із жахом очікує на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути