вівторок, 10 квітня 2012 00:30

Від боротьби за активи ніякі офшори не врятують

Українські вузи виконують суто академічну функцію —  забивають мозок студентів знаннями. Західні — виховують характер і формують практичний підхід до життя, багато в чому завдяки співпраці з великими працедавцями. Ті ж зацікавлені у кваліфікованих кадрах. Західні викладачі пропонують студентам вивчати матеріали самостійно, а потім представляти висновки перед аудиторією. В Україні ж віддається перевага засвоєнню інформації на лекції, а потім її трансляції під час іспитів та заліків. Тому в боротьбі вітчизняних академічних знань та закордонних практичних навичок перемагає прагматизм.

"Кореспондент"

Держави завжди боролися з відпливом капіталів у офшори. Тиснули на тамтешню владу, вимагаючи надати більше інформації про своїх клієнтів. Але, як показує історичний досвід, якщо комусь дуже захочеться перерозподілити активи, ніякі офшори не врятують. Згадаймо російських олігархів Березовського, Гусинського, Ходорковського, Батуріну. Або нещодавній український приклад бізнесменів Якова Грибова та Анатолія Кіпіша. Вони, власники бренда "Немірофф", втратили контроль над заводом у Вінниці. При цьому власником активів "Немірофф" була офшорна компанія.

Якщо ми справді хочемо досягти успіхів у боротьбі з податковими "гаванями", влада має з подвоєними зусиллями поліпшувати інвестиційний клімат. Якщо працювати "по-білому" стане безпечно та прибутково, необхідність у "чорних" та "сірих" схемах відпаде. Якщо ж порядок ведення бізнесу залишатиметься на рівні держав третього світу, тіньові схеми житимуть вічно.

"Дзеркало тижня. Україна"

Зараз ви читаєте новину «Від боротьби за активи ніякі офшори не врятують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути