пʼятниця, 13 квітня 2012 05:45

Об'єднання не вигідне для Яценюка

Більшість українців байдуже ставляться до того, чи домовиться опозиція перед виборами. 22,2% вважаються, що опозиціонерам треба об'єднатися. 8,2% — що треба об'єднатися тільки "Батьківщині" та "Фронту змін". Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова та фонду "Демініціативи".

— Багато людей підтримують ідею об'єднання опозиції, бо шукають простих рішень, — каже політолог 47-річний Володимир Цибулько. — Але не факт, що об'єднання додасть політиці нових людей із сучасними знаннями. Якщо союз врятує депутатські мандати "уходящих натур", то це не дасть результату суспільству.

Ті, хто підтримують об'єднання партій Тимошенко та Яценюка, думають, що це дасть більший результат на виборах. Але в політиці так не буває. Не можна поєднувати тих, хто йде на базар, із тими, хто звідти повертається. "Фронт змін" сьогодні в точці зростання. А "Батьківщина" — падіння. Тому об'єднання не вигідне для Яценюка. Це зупинить зростання його рейтингу. Може статися так, що поганий список топитиме якісних мажоритарників, а гнилі мажоритарники топитимуть хороший список.

У фазі зростання також перебуває "Свобода" Олега Тягнибока. Вони зробили все, щоб не об'єднуватися з БЮТом. Їхні прихильники, як і прихильники інших демократичних партій, не підтримують об'єднання до виборів.

Для 45 відсотків людей влада — не тільки Партія регіонів. Для них опозиція та влада тотожні. Люди не довіряють усім політикам і втомилися від них.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання не вигідне для Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути