пʼятниця, 02 грудня 2016 06:50

"Неприпустимо, щоб Україна була заручником європейської бюрократичної машини"

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.facebook.com/Арсеній Яценюк
  Україна очікує невідкладного надання безвізового режиму, каже Арсеній Яценюк комісарові Євросоюзу з політики сусідства і розширення Йоганнесу Гану. Зустріч відбулася в столиці Бельгії Брюсселі 28 листопада 2016 року
Україна очікує невідкладного надання безвізового режиму, каже Арсеній Яценюк комісарові Євросоюзу з політики сусідства і розширення Йоганнесу Гану. Зустріч відбулася в столиці Бельгії Брюсселі 28 листопада 2016 року

— Санкції проти Росії будуть продовжені ще на півроку. І вони мають діяти, доки Москва не виконає ключове зобов'язання — забратися геть з української території. Мова йде про Донецьк, Луганськ і Крим, — говорить 29 листопада лідер партії "Народний фронт" 42-річний Арсеній ЯЦЕНЮК після зустрічі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском у Брюсселі.

— Росія має заплатити за злочини проти України. Вона розв'язала війну й проти демократії, міжнародного права, свобод, конкурентної економіки та енергетики, гідності людини. Єдиний рецепт — боротися разом. Ми очікуємо, що будь-які розмови про можливість скасування санкцій проти Росії припиняться, — продовжує екс-прем'єр на міжнародній конференції, присвяченій війні на Донбасі.

Того дня Арсеній Яценюк зустрівся також із представниками чотирьох найбільших фракцій Європарламенту й виступив із промовою перед його членами. Європарламент підтримує надання Україні безвізового режиму, каже екс-прем'єр.

— Я звернувся до партнерів із тим, щоб рішення про безвізовий режим нарешті було прийнято. Ми свою роботу виконали. Наші друзі пообіцяли зробити свою. Зараз триває дискусія між Єврокомісією та Європарламентом із приводу юридичних формулювань механізму призупинення безвізового режиму (після його погодження ЄС ухвалить безвіз для України. — ГПУ). Президент Туск робить усе, щоб якнайскоріше вирішити це питання. Єврокомісари — на нашому боці. Але рішення поки що не прийняте. Неприпустимо, щоб Україна була заручником європейської бюрократичної машини.

Арсеній Яценюк пробув із візитом у фактичній столиці Євросоюзу три дні. За цей час також зустрівся з головою Європарламенту Мартіном Шульцем, віце-президентами Єврокомісії Марошем Шевчовичем та Валдісом Домбровскісом, єврокомісарами Йоганнесом Ганом і Гюнтером Еттінгером.

Говорили, зокрема, про надання Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги та 105 млн євро — для реформи держслужби і підвищення зар­плат чиновників.

Зараз ви читаєте новину «"Неприпустимо, щоб Україна була заручником європейської бюрократичної машини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути