середа, 08 вересня 2010 04:15

Київ не помітив відокремлення Одеси

Київ не помітив відокремлення Одеси

Наприкінці минулого тижня в Одесі російська співачка Лариса Доліна заявила, що місто належить Україні "лише за картою". Тобто треба розуміти, насправді воно російське. Реакції української влади на це жодної.

Та й було б дивно, якби така настала. Подібні заяви заїжджих представників "братнього народу" цілком відповідають холуйській поведінці президента Януковича стосовно Росії. Відмова від курсу на вступ до НАТО, перегляд на догоду Москві підручників історії, фактична здача під російський вплив Криму, зняття заборони на в"їзд московським шовіністам — усе це та інше заохочує вважати Україну російською губернією і аж ніяк не суверенною державою. Отож і надалі вистачатиме московських попів, політиків, "експертів" і навіть усякої попси, які приїжджатимуть в Україну й будуть нахабно і безкарно ставити під сумнів її територіальну цілісність. Розповідатимуть нам, що українців як нації не існує, — натомість є один "русский мир", до якого ми нібито також належимо.

Подібної зневаги не стерпіла би жодна інша країна, зокрема та ж Росія. Нехай хтось отак публічно спробує там заявити, що Чечня або Дагестан належить їй "лише за картою". Таке неможливе скрізь, де є держава й влада, яка дбає про державні інтереси. В Україні ж замість цього — група позбавлених будь-якого патріотизму чи державного мислення людей, які переймаються винятково власним збагаченням.

Владою є група людей, позбавлених патріотизму чи державного мислення

Воліючи не помічати антиукраїнських висловлювань представників "старшого брата", вони водночас дуже добре бачать критику режиму Януковича. В"їзд забороняють не українофобам Лужкову чи Затуліну — затримують у Борисполі керівника філії німецького фонду Ніко Ланґе, який говорить про появу в нашій країні тенденції до авторитаризму.

Але, надаючи різним російським покидькам карт-бланш приїздити в Україну й безкарно паплюжити її незалежність і суверенітет, влада ослаблює не лише державу, а й себе. Адже якщо Одеса чи Крим не належать Україні, то й Янукович для них — не президент. Можна не сумніватися, що багато хто в Росії вже бачить його не більше як російським губернатором чи намісником. А якщо так, то навіщо стримувати себе у висловлюваннях чи далекосяжних планах.

Зараз ви читаєте новину «Київ не помітив відокремлення Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути