Ексклюзиви
четвер, 11 грудня 2008 18:43

Чи вже готуєтеся до Нового року?

Дорожнеча та економічна криза значно ускладнюють для українців святкування Нового року. А до нього залишається трохи більше двох тижнів. Чи почали вже готуватися до свята?



Микола Марченко, 72 роки, пенсіонер:

— Я, як колишній держслужбовець високого рангу, отримую достатню пенсію, щоб влаштувати всім своїм рідним радісне свято. Діти в нас дорослі, то для них буде щедрий стіл і до столу. Поки є чим пригостити, то будемо раді всім, хто завітає: сусідам, знайомим. А от для онука та двох онучок будуть подарунки. Купуватимемо щось гарне й корисне — теплий шарфик чи пухову хустку.




Наталія Петраковська, 48 років, кравчиня:

— Наша восьмирічна донька Катя кілька днів тому написала листа Дідові Морозу. Просить такі подарунки: цукерки, ляльку Барбі з одежками, гарну нову сукню і останню книжку про малювання — вона понад два роки ходить на гурток. Поки що нічого не купували. Книжку треба десь пошукати, цукерки купимо. А про решту навіть не знаю — фінансова криза і нас зачепила. У чоловіка зарплата зменшилася, господарі підвищили квартплатню на 400 гривень. Так що особливих подарунків і святкування не буде. Посидимо за чаркою з родичами — і все.




Максим Лациба, 31 рік, науковець:

— Я вже почав купувати перекидні календарі на подарунки рідним і друзям. Хоча нині досить складно знайти якісний український календар. Дві третини їх надруковано у видавництві "Русский взгляд". Придбав кілька дитячих книжок для сина та дітей своїх друзів. Новорічні іграшки, прикраси та ялинку куплю в двадцятих числах, а продукти до столу — в передноворічні дні. Святковий бюджет родини скорочувати не планую — витрачу стільки грошей, скільки знадобиться. Зазвичай, на це йде біля двохсот доларів.




Ксенія Ляпіна, 44 роки, народний депутат:

— Для нашої родини важливішим святом є Різдво — тоді ходимо до церкви, готуємо ритуальні страви, заздалегідь думаємо про сюрпризи для рідних. А до Нового року ніколи спеціально не готуємося. Купуємо онукам подарунки й наряджаємо ялинку в останні дні. Старшому  другого січня виповнюється чотири роки, ото для нас і буде найкраще свято. Сподіваюся на свята відпочити від своєї роботи — політики.

Зараз ви читаєте новину «Чи вже готуєтеся до Нового року?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути