четвер, 27 січня 2011 04:00

"Єжель будує армію рабів"

Генштаб Збройних сил розглядає можливість повернення старої системи харчування військовослужбовців замість залучення на конкурсній основі спеціалізованих підприємств.

— У теперішнього міністра мета одна — зробити солдатів обслуговуючим персоналом, — коментує екс-міністр оборони Анатолій Гриценко, 53 роки. — Я будував армію солдатів — Єжель будує армію рабів. Тому відновлення радянської системи харчування змусить солдата робити те, чим він займатися не повинен, — чистити картоплю і казани.

Солдат має навчитися військової справи й практично оволодіти всім, що потрібне для захисту держави. Система, за якої він сам готуватиме їжу на кухні, митиме посуд і заготовлятиме харчі, поверне його не на плац, не на полігон, а на кухню. У Європі й потойбіч Атлантики більшість армій успішно годують своїх солдатів, улаштовуючи тендери на обслуговування.

Сподіваюся, до реалізації такої ідеї Єжеля не дійде. Це той випадок, коли президентові варто застосувати на практиці свій вислів "Руки повикручую!" Хай пояснить керівництву Міноборони, що таке Збройні сили і яка їхня функція.

Зараз ви читаєте новину «"Єжель будує армію рабів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути