вівторок, 10 квітня 2012 00:00

"Ця справа є однією з найневдаліших в українському судочинстві"

У квітні 2003 року за вбивство Євгена Щербаня до довічного ув'язнення з конфіскацією майна засудили громадянина Росії — Вадима Болотських. Його етапували з Луганщини до Лук'янівського слідчого ізолятора. У партії "Батьківщина" заявляють, що з нього вибивають свідчення проти Тимошенко.

— Кузьміна підставили. Він не знає тонкощів справи банди Кушніра, яку визнали виконавцем замовленого вбивства Щербаня, — говорить екс-працівник Міністерства внутрішніх справ, народний депутат Геннадій Москаль, 61 рік. — Засуджений Болотських — громадянин Росії. Там він на підставі заяви своєї дружини значиться як зниклий безвісти. У Конституції РФ чітко записано: її громадяни видачі іншим державам за жодних обставин не підлягають. Натомість Болотських працівники МВС України викрали з російської території й нелегально доставили в нашу країну. А треба було направити всі матеріали щодо нього в Росію, яка провела би власне розслідування й суд. Коли я працював у Криму, ми не раз таке робили.

Щодо цієї справи була негласна домовленість між державами на найвищому рівні. Зараз Росія підніме крик: як це — її громадянина викрали й засудили. Постане питання про притягнення до відповідальності правоохоронців, які це зробили.

Про цю справу варто було забути, бо вона — одна з найневдаліших в українському судочинстві. Юридична контора Сергія Власенка (захисника Юлії Тимошенко. — "ГПУ") розіб'є її вщент. Якщо все почнуть переглядати за новими обставинами, Болотських може опинитися на волі, а справа розвалиться.

Усе це може закінчитися погано не для екс-прем'єра, а для чинної влади — бо спричинить погіршення відносин із Росією. Якщо вони до нашого сиру доколупалися, то з Болотських іще гірше. Тут є пряме порушення конституції РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Ця справа є однією з найневдаліших в українському судочинстві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути