Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2018 07:00

Дніпровська вода потрібна окупантам для військових баз

Окупаційна влада Криму звинувачує у забрудненні повітря в Армянську Київ. Мовляв, нестача дніпровської води призвела до надмірної концентрації кислоти у відстійниках заводу олігарха Дмитра Фірташа "Кримський титан".

Сірчаний апокаліпсис використовують задля примусу України відновити водопостачання. Без Дніпра прісною водою Крим не забезпечити. Ні окупаційна адміністрація, ні Москва цю проблему не вирішать. Тому окупанти вдалися до класичної схеми: інформаційна атака — шантаж — захоплення заручників із мирного населення. Не дасте воду — змусимо людей і далі дихати токсичною сірчаною хмарою, мовляв.

Така позиція окупантів злочинна. Але Україна про це не говорить. Як і про те, що необхідно негайно припинити роботу підприємств Фірташа. Складається враження, що комусь кортить знайти "вагомий аргумент" для відновлення поставок води. Для потреб населення її в Криму достатньо. Але потрібна для підприємств російського оборонно-промислового комплексу та військових баз. Їх за останні роки на півночі півострова збудували чимало. Відновлюють аеродроми та військові частини. У степу облаштовують нові поселення "під ключ" для родин російських військових. Дати зараз воду — означає посприяти цьому.

Політика окупаційної влади вичавлює громадян України з Криму. РФ планує збільшити кількість населення на півострові за рахунок російських переселенців. Це записано у федеральній програмі розвитку Криму до 2030 року. Там жодних згадок про підвищення народжуваності. Чітко та ясно. Вода потрібна для новоприбулих.

Необхідно припинити постачання сировини для роботи підприємств. Закрити дірки в національному законодавстві та скасувати ганебну вільну економічну зону "Крим". Фірташ має нести кримінальну відповідальність за шкоду, яку наробило його підприємство.

Україна повинна протидіяти збагаченню віт­чизняного бізнесу в Криму та поступовому його входженню в окупаційну мережу. Варто закінчувати з "гібридною обороною" і починати воювати за Крим по-справжньому. Жорстко й на всіх напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Дніпровська вода потрібна окупантам для військових баз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути